Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.2.)

streda, 26. február 2014 21:53 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (27.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

MONTREAL: Zo zostavy Montrealu Canadiens na dva zápasy vypadol čerstvý olympijský víťaz Carey Price, ktorý si v Soči obnovil dávnejšie zranenie v dolnej časti tela. Podľa viacerých zámorských médií nejde o nič vážne a brankárska jednotka kanadského celku na ZOH 2014 bude čoskoro fit.

FLORIDA: Na olympijských hrách v Soči sa zranil aj slovenský krídelník Tomáš Kopecký, ktorý si v súboji Slovenska so Slovinskom po zákroku beka Sabahudina Kovacevica privodil otras mozgu a dátum jeho návratu na ľad je zatiaľ nejasný.

PITTSBURGH: Český gólman Tomáš Vokoun dostal povolenie od lekárov trénovať v plnom zaťažení. 37-ročný brankár do hry v aktuálnej sezóne ešte nezasiahol kvôli krvnej zrazenine.

PITTSBURGH: Elitný zadák Pittsburghu Penguins Paul Martin bude „tučniakom“ chýbať 4 až 6 týždňov. Americký zadák si na Zimných olympijských hrách v Soči zranil ruku.

CALGARY: Vedenie Calgary Flames predložilo predĺženie kontraktu svojmu elitnému útočníkovi Mikeovi Cammallerimu. Informácie zo zámoria však hovoria o tom, že sa hráč s vedením klubu k dohode nijak výrazne nepriblížil.

NASHVILLE: Vedenie Nashvillu Predators preradilo na farmu do Milwaukee fínskeho gólmana Pekku Rinneho, ktorý svojmu celku chýba už vyše štyri mesiace pre zranenie panvy.

BUFFALO: Do zostavy Buffala Sabres sa po 24 zápasoch vrátil forward Cody McCormick, ktorý dlhodobo maródoval so zlomeným prstom na ruke.

KHL

SPARTAK: Ruský celok Spartak Moskva bude presne o mesiac čeliť arbitrážnemu súdu. Jednému z dlžníkov došla s celkom KHL trpezlivosť, predmetom jednania bude vyše dvojmiliónový záväzok tímu z metropoly Ruska. Už dlhšiu dobu je známe, že Spartak po konci sezóny príde o licenciu a v sezóne 2015/2015 bude pôsobiť v ruskej Vyššej lige.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Po tom, čo lavičku úradujúceho slovenského majstra zo Zvolena opustil v úvode sezóny Lubomír Oslizlo, spod Pustého hradu sa poberá aj uznávaný kouč Július Šupler, ktorý sa rozhodol po domácej prehre 6:3 so Skalicou abdikovať a prenechať miesto hlavného trénera zvolenských hokejistov novej tvári. Kto sa stane jeho nástupcom ostáva nejasné.

MS 2014

ČESKO: Český hokejový výber bude na majstrovstvách sveta 2014 v Bieloruskou koučovať Vladimír Růžička, ktorý na lavičke hlavného trénera českých hokejistov nahradí Aloisa Hadamczika.