Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.2.)

piatok, 28. február 2014 09:29 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.2.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: V zámorských kuloároch sa už dlhšiu dobu hovorí o záujme Bostonu Bruins priviesť do svojich defenzívnych radov slovenského zadáka Andreja Meszároša z Philadelphie Flyers. Či rodák z Považskej Bystrice nakoniec odíde za svojím krajanom Zdenom Chárom ostáva nejasné.

TAMPA BAY: V zámorí sa čoraz viac píše o možnom odchode Martina St. Louisa z Tampy Bay Lightning. Kanadský forward údajne požiadal vedenie floridského celku o výmenu. Zámorské média hovoria o jeho naštrbených vzťahoch s generálnym manažérom Steveom Yzermanom. Medzi najväčších záujemcov o jeho služby sa má radiť New York Rangers.

ISLANDERS: Obrovský záujem je o rakúskeho krídelníka Thomasa Vaneka z New Yorku Islanders. O 30-ročného útočníka má podľa zámorských médií záujem šesť klubov. Generálny manažér „ostrovanov“ Garth Snow chce čakať na najlepšiu ponuku do poslednej chvíle.

MINNESOTA & CHICAGO: Chicago Blackhawks vymenilo do Minnesoty Wild útočníka Brada Winchestera za beka Briana Connellyho.

WINNIPEG: Do zostavy Winnipegu Jets sa po dlhodobých zraneniach vracia trojica útočníkov. Na ľade sa objavia Evander Kane, Matt Halischuk a Jim Slater.

SAN JOSE: Prvýkrát v tejto sezóne by mal na ľad vykorčuľovať útočník San Jose Sharks Raffi Torres, ktorý vyše polovicu ročníka 2013/2014 vynechal pre zranenie kolena.

OTTAWA: V súboji s Detroitom Red Wings na súpiske Ottawy Senators chýbal gólman Craig Anderson, ktorý na pár dní opustil svojich spoluhráčov a odcestoval za svojou tehotnou manželkou, ktorá by americkému gólmanovi mala priniesť na svet nového potomka.

NEW JERSEY: Prírastok do rodiny čakal aj forward New Jersey Devils Patrik Eliáš, ktorý z dôvodu pôrodu svojej manželky vynechal stredajší tréning „diablov“.

KHL

CSKA: Návrat na ľady KHL sa po Olympiáde nevydaril Alexandrovi Radulovovi z CSKA Moskva, ktorého čaká minimálne dvojtýždňová pauza kvôli otrasu mozgu, ktorý utrpel v súboji s Vsevolodom Sorokinom z moskovského Spartaka.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Júliusa Šuplera na poste hlavného trénera HKM Zvolen nahradí Josef Turek, ktorý naposledy pôsobil pri hokejistoch z Chomutova. Ročník 2013/2014 začínal ako kouč HK 36 Skalica.