Main Content

Lyžovanie-MSJ: Velez-Zuzulová pred 2. kolom verila v úspech Vlhovej (2)

piatok, 28. február 2014 11:05 | Autor: TASR

Jasná 28. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole slalomu na MSJ v Jasnej na treťom mieste so stratou 79 stotín na vedúcu Švédku Magdalenu Fjällströmovú. Druhá bola s odstupom 71 stotín ďalšia švédska zjazdárka Charlotta Saefvenbergerová.

Vlhová získala na juniorskom svetovom šampionáte v talianskom Roccarase v roku 2012 v slalome bronz, na zimných olympijských hrách mládeže v Innsbrucku vybojovala v tejto disciplíne zlato. Vo februári 2011 sa stala vo švajčiarskej Crans Montane juniorskou majsterkou sveta v obrovskom slalome v kategórii do 18 rokov.

Z jazdy Vlhovej mala dobrý pocit aj ambasádorka MS v Jasnej a Petrina kamarátka Veronika Velez-Zuzulová. Tá jazdu slovenskej olympioničky sledovala naživo a pred druhým kolom (začiatok o 13:00) jej dávala reálne šance na kvalitné umiestnenie. "Petra sama vie, že v prvom kole mala ešte rezervy. Potrebovala zísť prvé kolo a myslím si, že v druhom môže spraviť ešte lepší výsledok," povedala Velez-Zuzulová.

Skúsená lyžiarka chápe pozíciu, v ktorej je Vlhová, v domácom prostredí sa od nej očakáva úspech. "Myslím si, že Petra to rozbehla veľmi dobre. Jej odstup za prvými dvomi pretekárkami síce mohol byť ešte menší, ale Peťa si potrebovala zísť to jedno kolo. Mala v ňom rezervy, no zároveň je to pre ňu nová skúsenosť, veď doma na takých dôležitých pretekoch ešte nešla. Tu je naozaj doma. Všade, kde sa pohne, počúva, že to bude dobré a každý ju povzbudzuje. Nie vždy je to príjemné, ona sa totiž potrebuje sústrediť," uviedla Velez-Zuzulová.

Okrem Vlhovej sa v 107. člennom štartovom poli predstavil ďalšie štyri slovenské pretekárky. Tým však slalom príliš nevyšiel a na najlepšie stratili niekoľko sekúnd. Daniela Kamenická bola po 1. kole na 60. mieste (+7,51), Eva Trajčíková 67. (+9,79) a Andrea Saxová ešte o jednu priečku nižšie (+10,67). Úvodné kolo piatkového slalomu dokončilo 73 pretekárok.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3.-5. odsek