Main Content

Futbal-MSF14: Španieli na Talianov aj s kanonierom Costom, ktorý môže debutovať

piatok, 28. február 2014 13:05 | Autor: TASR

Madrid 28. februára (TASR) - V kádri španielskej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas s Talianskom (streda 5. marca v Madride) figuruje aj útočník Diego Costa. Brazílsky rodák dostal od kouča úradujúcich majstrov sveta a Európy Vicenteho del Bosqueho pozvánku už na dva novembrové prípravné súboje, pre zranenie však napokon vypadol z nominácie.

V zime si Costa udržal solídnu hernú formu v Atleticu Madrid a tak dostal opäť dôveru od kouča národného tímu, pričom tentoraz sa očakáva aj jeho súťažný debut. Po zranení sa vracia do reprezentácie Španielska aj stredopoliar Bayernu Mníchov Thiago Alcantara.

Záverečnú nomináciu na finálový turnaj musí všetkých 32 účastníkov svetového šampionátu vrátane Španielska odovzdať najneskôr do 2. júna, úvodný duel medzi Brazíliou a Chorvátskom je na programe o desať dní neskôr.

Španieli budú v základnej B-skupine bojovať o postup do osemfinále s Austráliou, Čile a Holandskom, ktoré zdolali vo finále MS 2010 v JAR. V nasledujúcom kvalifikačnom cykle o EURO 2016 bude Španielsko jedným zo súperov slovenskej reprezentácie.

Nominácia Španielska na prípravný zápas s Talianskom:

brankári: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (SSC Neapol), Victor Valdes (FC Barcelona)

obrancovia: Juanfran (Atletico Madrid), Raul Albiol (SSC Neapol), Sergio Ramos (Real Madrid), Javi Martinez (Bayern Mníchov), Jordi Alba (FC Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea Londýn)

stredopoliari: Xavi Hernandez (FC Barcelona), Sergio Busquets (FC Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Andres Iniesta (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Cesc Fabregas (FC Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Mníchov), David Silva (Manchester City)

útočníci: Alvaro Negredo (Manchester City), Jesus Navas (Manchester City), Pedro (FC Barcelona), Diego Costa (Atletico Madrid)