Main Content

Futbal-MSF14: Proti Čile návrat Schweinsteigera, v nemeckom tíme 4 nováčikovia

piatok, 28. február 2014 15:05 | Autor: TASR

Berlín 28. februára (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw zverejnil nomináciu na stredajší prípravný duel s Čile, v ktorej figuruje po zranení členka už aj stredopoliar Bastian Schweinsteiger a štyria nováčikovia. Informovala agentúra Reuters.

Schweinsteiger hral naposledy za nemecký národný tím v októbri 2013, potom mal problémy so zraneniami. "My všetci dobre vieme, aký dôležitý je pre našu hru," povedal Löw. "Je to hráč svetovej triedy, ktorý bude pre nás v Brazílii rozhodovať zápasy."

Schweinsteiger, ktorý v októbri proti Švédsku absolvoval svoj jubilejný 100. reprezentačný zápas, tak môže doplniť univerzálneho stredopoliara Kevina Grosskreutza z Borussie Dortmund. Ten hral naposledy v najcennejšom drese vo februári 2011.

Medzi povolanými nováčikmi figurujú obrancovia Matthias Ginter z SC Freiburgu a Shkodran Mustafi zo Sampdorie Janov, rovnako ako útočník SV Hamburg Pierre-Michel Lasogga a stredopoliar Augsburgu Andre Hahn. "Vzhľadom na blížiaci sa šampionát už teraz niet času na kompromisy a všetko musí byť podriadené úspechu," poznamenal nemecký kouč.

Nemecko sa na finálovom turnaji MS 2014 v Brazílii predstaví v základnej G-skupine spoločne s Ghanou, USA a Portugalskom.

Nominácia Nemecka na prípravný zápas s Čile:

Brnakári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)

Obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Matthias Ginter (SC Freiburg), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Marcell Jansen (Hamburg SV), Philipp Lahm (Bayern Mníchov), Per Mertesacker (Arsenal Londýn) Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Sampdoria Janov)

Stredopoliari: Lars Bender (Bayern Leverkusen), Mario Götze (Bayern Mníchov), Andre Hahn (FC Augsburg), Toni Kroos (Bayern Mníchov), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Sidney Sam (Bayer Leverkusen), Andre Schürrle (FC Chelsea), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mníchov)

Útočníci: Pierre-Michel Lasogga (Hamburg SV), Miroslav Klose (Lazio Rím), Lukas Podolski (Arsenal Londýn)