Main Content

Lyžovanie-MSJ: Vlhovej tréner Iľanovský: "Konečne jazda ako na tréningu"

piatok, 28. február 2014 16:05 | Autor: TASR

Jasná 28. februára (TASR) - Veľkú radosť z víťazstva Petry Vlhovej v slalome na MS juniorov mal aj tréner Ivan Iľanovský. Podľa jeho slov Petra zvíťazila jazdou podobnou tým, ktoré predvádza na tréningoch.

Tréner čerstvej majsterky sveta netajil, že po jej jazde v prvom kole chcel Petru vidieť na stupni pre víťazov. "Po prvom kole bola v hre o medailu a veril som, že to ustojí a že to dobre dopadne. Konečne išla takú jazdu, akú predvádza v tréningu. Víťazstvo doma sa počíta. Petra to zvládla veľmi dobre, takže môžeme byť spokojní," povedal Iľanovský. Vlhová mala po prvom kole stratu 79 stotín sekundy na vedúcu Švédku Fjällströmovú, ktorá napokon druhé kolo nedokončila. Na radosť početnej skupinky fanúšikov bola po druhom kole najrýchlejšia práve Petra. Z jej druhej jazdy bol spokojný aj Iľanovský: "Petra nemala čo stratiť, mohla len získať. Opatrnými jazdami v druhom kole už prepásla veľa dobrých výsledkov. Škoda napríklad olympiády. Veril som, že tam by mohla byť v prvej pätnástke. Dnes išla druhé kolo prakticky bez chýb. Zvládla ho veľmi dobre aj po psychickej stránke a konečne išla ako na tréningu."

Slovenská pretekárka sa umiestnila na najvyššom stupienku pred Švédkou Saefvenbergovou a Nemkou Wallnerovou. Okrem striebornej Švédky bola jej najväčšou súperkou aj Fjällströmová, no po jej neúspešnej druhej jazde mohla Vlhová myslieť aj na zlato. "Bol tam veľký odstup na prvú pretekárku. Takmer osem desatín, to sa ťažko sťahuje, ale veril som, že ak pôjde dobrú jazdu, mohla by sa posunúť. Som však veľmi prekvapený a šťastný zároveň, že je z toho prvé miesto," netajil Iľanovský.

Podľa jeho slov čaká zatiaľ jedinú slovenskú medailistku z MS juniorov finále Svetového pohára. "Radi by sme na ňom konečne zabodovali. Plánovali sme finále Európskeho pohára, ale keďže to takto vyšlo, tak pôjdeme na finále "sveťáku." Zrejme sa potom vrátime domov na národné majstrovstvá," prezradil Ivan Iľanovský najbližšie športové plány 18-ročnej pretekárky. Už po štvrtkovom obrovskom slalome samotná Petra Vlhová priznala, že jej lepší deň by mohol prísť práve v piatok. Slalom je jej silnejšia stránka, čo sa stopercentne potvrdilo. "Išli sme sem s cieľom podať dobrý výkon. Na titul som nemyslel, to sa priznám. Ale na medailu áno. Veril som, že pri dobrej jazde by sa to mohlo podariť," uviedol Iľanovský pre TASR.