Main Content

Slovan nepostúpil do play-off, ale chyba nie je v Čadovi

sobota, 1. marec 2014 10:29 | Autor: Filip Chudý

Slovan nepostúpil do play-off, ale chyba nie je v Čadovi
Slovan nepostúpil do play-off, ale chyba nie je v Čadovi | zdroj: © TASR

Hokejisti Slovana Bratislava majú definitívne potvrdené, že do play-off nepostúpia. Ale stále nemajú potvrdené, kto bude ich trénerom v budúcej sezóne, keďže v Slovane asi hľadajú obetného baránka, no na veľmi zlom mieste.

Komentár Filipa Chudého

ZOH v Soči výrazne ovplyvnili hokej nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Obe krajiny boli viac ako neúspešné, preto bolo logické, že trénerské stoličky v oboch krajinách budú minimálne nalomené. A hoci boli Česi od nás ešte o triedu lepší, aj tak to nezachránilo ich trénera. Alois Hadamczik neustál veľký tlak na jeho osobu a radšej to vzdal sám podaním demisie. Vladimír Vujtek zas ponúkol svoju funkciu, ale skôr by prekvapilo, keby mu to na zväze odklepli.

Naši susedia sa už aj poponáhľali s náhradou, keď opätovne si dosadili na striedačku Vladimíra Ružičku. To by pre Slovensko nebolo nič zaujímavé, keby Ružička následne nepovedal, že vlastne na základe tejto ponuky musí odmietnuť Slovan. Vedenie Slovana sa situáciu snažilo zachrániť tým, že v stanovisku síce priznalo kontakt s Ružičkom, ale vraj nešlo o trénerskú pozíciu, no o manažérsku. Ale našiel sa vôbec niekto, kto tomuto aj uveril?

Slovan chcel angažovať Ružičku ako trénera, čo jasne hovorí o tom, že Čadu chcú odstreliť. Ale bolo by zaujímavé zistiť aj kto konkrétne. Čada totiž volal priamo prezidentovi Širokému, či ho chcú vymeniť, no ten o ničom nevedel. Ak teda prezident klubu nevie o tom, že niekto rokuje s potencionálnym novým trénerom, tak potom musí byť v organizácii riadny bordel.

Preto neprekvapuje, že Slovan do play-off nepostúpil, čo sa dalo čakať už v auguste pri pohľade na káder. Ale tréner Čada robil doslova zázraky, že až takto dlho držal Slovan v hre. Ak chce vedenie Slovana nájsť vinníka za nepodarenú sezónu, tak nech sa pozrie do zrkadla. Tréner, ktorému ponúkli pred rokom päťročnú zmluvu, má stále tie isté vysoké kvality. A možno sú to práve Čadove silné stránky, ktoré mu podpiľujú konár. Tento český tréner si zakladá na disciplíne a nenechá si skákať po hlave, čo niekomu asi nevyhovuje.

Slovan zaslúžene nepostúpil do vyraďovacej fázy, ale Čada nie je vinníkom. To by si mali v Slovane uvedomiť, inak sa nepohnú dopredu. Lenže reálne hrozí, že hoci hovoríme o KHL, tak Slovan to vyrieši typicky po slovensky a vyhodí trénera. Čiže presne toho, kto má na tomto neúspechu najmenší podiel.

V diskusii sa vyjadrite, aký máte názor celú situáciu?