Main Content

Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 2. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Začala sa jarná časť súťaže. Hneď prvé jarné kolo potvrdilo jeseň, keď vyhrať dokázali iba štyri aktuálne najlepšie mužstvá súťaže. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky reprezentačný brankár si nielenže udržal čisté konto, ale predviedol zrejme najkrajší zákrok kola, keď efektne zneškodnil dobre zahraný priamy kop od Otta Szabóa, ktorý smeroval do šibenice. Tiež sa vyznamenal pri strele Ujlakyho a neurobil v zápase snáď ani drobnú chybičku.

Obrancovia

Milan Škriniar (Žilina) – V zime ho posunuli o formáciu nižšie a na stopérskom poste sa nestratil. Najviac zaujal tým, že sa snažil všetko riešiť futbalovo a aj vďaka tomu vykúzlil skvelý pas na Williama, ktorý otvoril skóre. Pri vyrovnávajúcom góle síce nezastavil Simona, no chybu urobil predovšetkým Mabouka.

Róbert Pillár (Nitra) – Prišiel na hosťovanie do Nitry iba deň pred zápasom, so spoluhráčmi sa ani poriadne nepoznal, ale aj tak pomohol k čistému kontu a tým k dôležitému bodu. Všetko riešil jednoducho, žiaden Trnavčan cez neho neprešiel, zblokoval nebezpečnú strelu Vlaska a nerozhodilo ho ani vylúčenie stopérskeho kolegu Kostelného.

Lukáš Greššák (Ružomberok) – Obrana Ružomberka hrala veľmi dobre, keď domácim nič nedovolila. Ale Greššák nezaujal iba kvalitne odvedenou defenzívou, ale aj podporou ofenzívy. Viackrát sa pokúsil o výpady smerom dopredu a dvakrát loptu vyviezol takmer cez celé ihrisko, pričom v prvom prípade pripravil čistú šancu Ďubekovi.

Stredopoliari

Karol Mondek (Trenčín) – Hoci hral od začiatku, tak dostával sa do zápasu trochu pomalšie. Ale keď už bol na ihrisku Simon, tak aj on v tom čase vystupňoval svoj výkon. Mondek mal prsty v oboch góloch domácich. Pri prvom jeho neúspešnú strelu dorazil do brány Jairo a v nadstavenom čase už napol sieť sám, čím rozhodol o víťazstve Trenčína.

Štefan Zošák (Ružomberok) – Podal v Myjave vynikajúci výkon, keď sa výraznou mierou podieľal na hladkom víťazstve hostí. Prvý gól strelil po ukážkovom zakončení z voleja na prednú žrď. Potom sa už do štatistík síce nezapísal, no aj tak bol na trávniku neprehliadnuteľný a pre domácich takmer neubrániteľný.

Seydouba Soumah (Slovan) – Proti Banskej Bystrici ukázal čo vie a stal sa kráľom ihriska. Svojim nezameniteľným driblingom vozil obrancov Dukly ako na kolotoči. No tentoraz to bolo účinné, pretože vypracoval oba góly belasých. V prvom prípade si narazil s Grendelom a otvoril skóre a pri druhom góle si pripísal asistenciu na gól Žofčáka.

Juraj Piroska (Senica) – V prvom polčase boli lepšie Zlaté Moravce, ale po skvelom nástupe do druhého polčasu, sa tešili nakoniec domáci. Ich víťazstvo zrežíroval Piroska, ktorý na prvý gól Sosovi skvele prihral a po jeho rohu padol aj druhý gól. Išla cez neho drvivá väčšina domácich akcií, no musí sa tiež vyvarovať takej strate lopty, akú predviedol pred inkasovaným gólom.

Moses Simon (Trenčín) – Stále má iba 18 rokov, ale vo svojej premiére ukázal, že vie z futbalu už veľa. Za približne 25 minút na trávniku toho stihol viac ako iní za celý zápas. Hneď ako prišiel na trávnik, tak vypracoval gólovú šancu a o pár minút už aj gól. Každá jeho akcia bola pre súpera nebezpečná, a tak neprekvapilo, že práve Simon prihral na víťazný gól po skvelej individuálnej akcii.

Útočníci

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Opäť hral na pozícii voľného hráča, pričom po zranení Tawambu bol prakticky stále na hrote útoku. A tam si robil s domácimi čo chcel. Bol to práve Ďubek, kto vypracoval všetky tri góly hostí, čím sa dostal už na métu 12 gólových asistencií. Tentoraz gól nedal, ale v Myjave to bol jeho zápas.

Adam Zreľák (Ružomberok) – Počas celého zápasu sa prezentoval veľkou aktivitou, pracoval na veľkom priestore, nešetril pohybom a odmenou mu bol gól, keď si ideálne nabehol na prihrávku od Ďubeka a s veľkým prehľadom uzavrel skóre zápasu. Bol dôležitým členom fungujúceho ružomberského orchestra.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.