Main Content

NBA: Caron Butler novou posilou Oklahoma City

nedeľa, 2. marec 2014 12:05 | Autor: TASR

Los Angeles 2. marca (TASR) - Caron Butler sa stal novou posilou klubu zámorskej basketbalovej NBA Oklahoma City Thunder. Špecialista na defenzívu, ktorý väčšinu kariéry strávil v tíme Washington Wizards, sa dohodol s vedúcim mužstvom Západnej konferencie na spolupráci do konca sezóny.

Tridsaťtriročný Butler začal aktuálny ročník v Milwaukee. Bucks sú momentálne najslabším tímom v súťaži, keď im s bilanciou 11 víťazstiev, 47 prehier patrí suverénne posledná priečka v celej lige. Butler chcel na sklonku kariéry ešte zabojovať o majstrovský prsteň za zisk titulu šampióna NBA a z toho dôvodu sa minulý týždeň dohodol s vedením Milwaukee na predčasnom ukončení kontraktu. Jeho štatút voľného hráča okamžite využila Oklahoma a skúseného krídelníka si poistila pre náročné boje v blížiacom sa play off.

"Caronove defenzívne kvality, skúsenosti a vyhlásený profesionalizmus budú určite prínosom," uviedol generálny manažér Thunder Sam Presti.

Butler počas kariéry pôsobil v Miami, Los Angeles Lakers, Washingtone, Dallase, Los Angeles Clippers a Milwaukee. Na svojom konte má celkovo 764 duelov, v ktorých priemerne zaznamenal 15,3 bodu a 5,4 doskoku na zápas.