Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HC'05 Banská Bystrica 0:5 v 54. kole - sumár, text

utorok, 4. marec 2014 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 4. marca (TASR) -

Dukla Trenčín – HC'05 Banská Bystrica 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)

Góly: 16. Veilleux, 18. Kafka, 20. Heizer, 21. Handlovský, 25. Rapáč. Rozhodovali: Jonák, Stano – J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 7:6, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 868 divákov

Pred slabučkou návštevou sa hral v prvej tretine podpriemerný hokej bez výraznejšieho nasadenia a s množstvom nepresností. Domáci podriadili taktiku tomu, že potrebujú body, aby sa vyhli baráži. Banskobystričania si už nemohli prilepšiť, ani prihoršiť a nechali doma zámorských hráčov. Viac z hry mali síce hostia, ale ku gólu to neviedlo. Tí sa aj presadili gólovo. V 16. minúte otvoril skóre Veilleux po individuálnom prieniku. O dve minúty od modrej vystrelil Rosandič a jeho pokus pred Nagyom tečoval Kafka – 0:2. Gólovú skazu dokonal tri sekundy pred sirénou v presilovej hre Heizer, keď jeho nahodený puk z ťažkého uhla skončil za bránkovou čiarou.

Po dvadsiatich štyroch sekundách prostrednej tretiny pridal štvrtý gól Handlovský, ktorý majstrovsky zúročil Kafkovu prihrávku a zadovkou vyhnal Nagya z brány. Medzi tri žŕdky sa postavil Kutej a čisté konto si udržal iba štyri minúty. V presilovej hre pridal na hrozivých 0:5 Rapáč, keď sa uvoľnil a do horných poschodí brány poslal svoju gólovú vizitku. V ostatných minútach druhej tretiny si oba kolektívy vypracovali po niekoľko šanciach, ale v týchto prípadoch dominovali gólmani. Banskobystričania naviac nevyužili šesťdesiattrisekundovú presilovú hru o dvoch hráčov.

V záverečnej tretine sa zápas už iba dohrával bez výraznejšieho vzruchu pred oboma bránkami. Trenčania sa snažili streliť aspoň čestný úspech, ale gólman Košarišťan bol proti a vychytal všetky príležitosti domácich. Trenčínu sa napriek vysokej prehre podarilo zachrániť vzhľadom na prehru Žiliny.