Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - HK Nitra 2:1 v 54. kole extraligy - sumár, text

utorok, 4. marec 2014 20:05 | Autor: TASR

Skalica 4. marca (TASR) -

HK 36 Skalica - HK Nitra 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 23. Obdržálek, 26. Kutálek - 47. Hrazdíra. Rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1105 divákov

V zápase súperov s istým umiestnením v tabuľke si mohli obe mužstvá nacvičiť spôsob hry do play off. V 6. minúte Lipovský zaváhal pri rozohrávke, puk prihral do šance Segľovi, no ten v ideálnej pozícii prestrelil bránku domácich. Hra nemala potrebné tempo ani nasadenie. Ďalšia príležitosť sa hráčom hostí naskytla v 14. minúte, Lipovský si však ustrážil čisté konto pri šanci Kováčika. O tri minúty neskôr preverili domáci hráči pre zmenu Lakosila, ten však bez problémov odolal. Priebeh prvej tretiny tak pripomínal skôr prípravný duel ako záver základnej časti extraligy.

V 22. minúte vykopol Lipovský akrobatickým spôsobom puk nad svoju bránku a domáci sa následne dostali do vedenia. O minútu neskôr predviedli ukážkovú kombináciu Školiak s Obdržálkom a druhý menovaný prekonal Lakosila. V 26. minúte bol na trestnej lavici Jakub Ručkay a Skalica využila presilovku za 15 sekúnd, na 2:0 zvýšil strelou po ľade Kutálek. Následne mala početnú prevahu o dvoch hráčov k dispozícii Nitra, no Lipovského v bránke Záhorákov prekonať jej hráči nedokázali. V polovici zápasu mal výhodu trestného strieľania Kutálek po faule od Lelkeša, no svoju možnosť nevyužil.

V 44. minúte predviedli peknú akciu Sloboda s Kropáčom, no nitriansky brankár strelu druhého menovaného kryl. O minútu neskôr dobre zamiešal puk pred Lipovským Lelkeš, gól však z toho nebol. Následne trafil Ordzovenský od modrej žŕdku skalickej bránky. Nitre sa podarilo znížiť v 47. minúte, keď svoj dôraz uplatnil mladý Hrazdíra. Nitra prehrala na Záhorí v poslednom kole extraligy 1:2.