Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.)

streda, 5. marec 2014 10:08 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

FLORIDA: Kanadský gólman Roberto Luongo bol vymenený do Floridy Panthers, kde už v minulosti pôsobil. Vo Vancouveri ho nahradí švédsky talent Jacob Markström.

FLORIDA: Florida Panthers o dva roky predĺžila zmluvu s krídelníkom Bradom Boyesom, ktorý si počas tejto doby zarobí 2,625 miliónov amerických dolárov.

RANGERS: Kapitán New Yorku Rangers Ryan Callahan je ochotný upustiť zo svojich požiadaviek na predĺženie zmluvy a zdá sa, že vedenie „jazdcov“ s ním predĺži kontrakt, ktorý by mu v lete vypršal. Doposiaľ Callahan od svojho zamestnávateľa žiadal sedemročné predĺženie zmluvy s ročným platom pohybujúcim sa okolo siedmich miliónov USD.

COLORADO: So znížením platu by podľa zámorských médií súhlasil aj americký hokejista Paul Stastny, ktorý by bol ochotný predĺžiť kontrakt s „lavínami“ aj za nižších platových podmienok. Syn legendárneho slovenského hokejistu Petra Šťastného v súčasnosti poberá 6,6 miliónov dolárov a v lete by sa mohol stať voľným hráčom.  

COLUMBUS: Vedenie Columbusu Blue Jackets je pripravené vymeniť slovenského krídelníka Mariána Gáboríka. Za 32-ročného útočníka by rado získalo kvalitnú posilu do obrany.

EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oilers vymenilo svojho gólmana Ilju Bryzgalova do Minnesoty Wild za tohtoročný draftový výber v štvrtom kole a vzápätí do svojho mančaftu priviedlo švédskeho gólmana Viktora Fastha z Anaheimu Ducks. Do Kalifornie sa sťahoval tohtoročný piaty výber v drafte a výber v treťom kole budúcoročného draftu.

ANAHEIM: Anaheim nevymenil len svojho brankára Fastha, ale zbavil sa aj forwarda Dustina Pennera, ktorý sa stal hráčom Washingtonu Capitals.

ANAHEIM: Za Pennera vedenie „káčerov“ zinkasovalo od Washingtonu štvrtý výber v drafte, ktorý však okamžite putoval do Dallasu Stars, tím „hviezd“ opúšťa skúsený zadák Stephane Robidas.

PHILADELPHIA: Andrew MacDonald sa sťahuje z New Yorku Islanders do Philadelphie Flyers, ktorá sa kvôli kanadskému bekovi zriekla svojej tohtoročnej tretej voľby v drafte a voľby v druhom kole draftu 2015.

MONTREAL: Vedenie Montrealu Canadiens so spätnou platnosťou zapísalo na listinu zranených hráčov tímovú jednotku Careyho Pricea, ktorý s kanadským celkom napriek zdravotným problémom odcestoval na štvorzápasový trip.

MONTREAL: Manažment Montrealu Canadiens sa rozhodol vystužiť svoje defenzívne rady príchodom Mikea Weavera, ktorý sa do tradičného kanadského tímu sťahuje zo slnečnej Floridy Panthers výmenou za piatu voľbu v drafte 2015.

PITTSBURGH: Vedenie Pittsburgh Penguins sa pred prestupovou uzávierkou chce posilniť v obrane. Generálny manažér Ray Shero by do tímu rád priviedol Mareka Židlického z New Jersey Devils, ktorý by pomohol eliminovať stratu v podobe dlhodobo zranených Krisa Letanga a Paula Martina.

CHICAGO: Obhajca Stanley Cupu zo Chicaga Blackhawks priviedol do svojho tímu z Phoenixu Coyotes obrancu Davida Rundlada. Aké odškodné za švédskeho zadáka získali „kojoti“ zatiaľ nie je jasné.

CAROLINA: Carolina Hurricanes predĺžila o dva roky kontrakt s ruským brankárom Antonom Chudobinom, ktorý bude v prvom roku svojho kontraktu poberať dva milióny, o rok neskôr jeho plat stúpne na 2,5 miliónov USD.

MINNESOTA: Do zostavy Minnesoty Wild sa vrátili maródi Mikko Koivu a Marco Scandella. Druhý menovaný vynechal tri zápasy „divochov“ kvôli zraneniu kolena, fínsky kapitán Minnesoty Wild si dlhodobo liečil zlomený členok.

WASHINGTON: Ruský zadák Dmitrij Orlov bol suspendovaný na dva zápasy za jeho nebezpečné vrazenie na mantinel Braydenna Schenna z Philadelphie Flyers.

DALLAS: Kouč Dallasu Stars Lindy Ruff si na svoje konto pripísal svoje 600. víťazstvo v kariére. Podarilo sa mu to po tom, čo texaský celok zdolal bývalé Ruffove trénerské pôsobisko z Buffala Sabres.

WAIVER LIST: Na listine voľných hráčov sa ocitli títo hráči: Scott Clemmensen a Scott Gomez (Florida Panthers), Joe Corvo a Cory Conacher (Ottawa Senators), Derek Smith (Calgary Flames), Trevor Smith (Toronto Maple Leafs), Jake Dowell (Minnesota Wild) a Corey Potter (Edmonton Oilers).

KHL

ČEĽABINSK: Najnovšie správy hovoria o tom, že útočník Jevgenij Kuznecov už nebude v Pohári nádeje obliekať dres Traktoru Čeľabinsk a presunie sa do zámoria, kde na neho vlastní práva Washington Capitals, ktorý ho draftoval v roku 2010 z celkového 26. miesta.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF: 54. kolom sa skončila základná časť slovenskej hokejovej najvyššej súťaže. Play-off štartuje v sobotu a v nedeľu zápasmi HC Košice – MHC Mountfield Martin a HK Nitra – HKM Zvolen. V pondelok a v utorok si sily zmerajú HC’05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica a ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad.