Main Content

Washington vymenil Čecha Erata za krajana Kleslu do Phoenixu

streda, 5. marec 2014 10:05 | Autor: TASR

Washington vymenil Čecha Erata za krajana Kleslu do Phoenixu
Washington vymenil Čecha Erata za krajana Kleslu do Phoenixu | zdroj: © TASR

Washington 5. marca (TASR) - Zámorský hokejový klub NHL Washington Capitals vymenil českého útočníka Martina Erata do Phoenixu Coyotes.

Spolu s ním sa do Arizony sťahuje aj ďalší útočník John Mitchell, opačným smerom putujú český obranca Rostislav Klesla, center Chris Brown a právo výberu v 4. kole vstupného draftu 2015.

Tridsaťdvaročný Erat žiadal vedenie Capitals o výmenu, pretože nebol spokojný s vyťažením na ľade od trénera Adama Oatesa a nehral v tíme tak dôležitú úlohu ako predtým v Nashville Predators. Za Washington odohral počas necelých dvoch sezón 62 zápasov, v ktorých strelil len dva góly. V aktuálnom ročníku skóroval v 53 dueloch iba raz a pridal 23 asistencií. Washington ho získal v apríli minulého roku spoločne s útočníkom Michaelom Lattom z Nashvillu za krídelníka Filipa Forsberga. Erat by si vo Phoenixe rád zaspomínal na sezónu 2007/2008, keď v drese Nashville Predators strelil 23 gólov. Český útočník má platnú zmluvu aj na budúcu sezónu, ktorú uzavrel ešte v Nashville pred sezónou 2008/2009 na sedem rokov s celkovým príjmom 31,5 milióna dolárov.

Washington oznámil, že Kleslu s Brownom posiela na farmu do tímu Hershey Bears. Brown odohral v tejto sezóne za Coyotes šesť duelov bez bodového zápisu, 31-ročný Klesla zažívajú nevydarenú štrnástu sezónu v NHL, keď putoval medzi farmou a prvým tímom. Za Phoenix odohral v tomto ročníku bývalý hráč Columbusu 25 zápasov s bilanciou 1+3.