Main Content

EL UEFA: V šestnásťfinále aj súboj Kucka vs. Škrtel

piatok, 17. december 2010 14:53 | Autor: TASR

EL UEFA: V šestnásťfinále aj súboj Kucka vs. Škrtel
EL UEFA: V šestnásťfinále aj súboj Kucka vs. Škrtel | zdroj: SITA

Piatkový žreb šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2010/2011 rozhodol o tom, že v jarnej vyraďovacej časti kontinentálneho futbalového pohára číslo 2 sa v dvojzápase stretne jeden z favoritov na celkový triumf FC Liverpool so Spartou Praha.

Anglické mužstvo, kde pôsobí aj slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel si teda zmeria sily s úradujúcim českým šampiónom, v ktorého kádri figuruje dvojica Slovákov Juraj Kucka, Miloš Lačný.

Kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík pôsobiaci v SSC Neapol sa môže tešiť na veľmi zaujímavú konfrontáciu so španielskym Villarrealom. Tento súboj patrí k šlágrom šestnásťfinálového programu. Syna reprezentačného kormidelníka SR Vladimíra Weissa ml., ktorý je kmeňovým hráčom Manchestru City, ale do konca tejto sezóny bude na hosťovaní v Glasgowe Rangers, čaká dvojzápas proti Sportingu Lisabon. Besiktas Istanbul aj so slovenským útočníkom Filipom Hološkom sa stretne s nebezpečným ukrajinským tímom Dinamo Kyjev. Štart slovenského útočníka v tomto dvojzápase je však otázny, keďže Hološko absentuje pre operáciu malíčka na nohe.

Ďalší zverenec Vladimíra Weissa st. z národného výberu SR Tomáš Hubočan sa môže tešiť na dva duely proti Young Boys Bern. Čerstvý ruský šampión je proti švajčiarskemu zástupcovi jasným favoritom. Zenit ako jediné mužstvo v skupinovej fáze zvíťazil vo všetkých šiestich zápasoch. Poľský Lech Poznaň, v ktorého kádri figuruje aj Slovák Ján Zápotoka, si to o postup do osemfinále rozdá s portugalským Sportingom Braga.

Súper slovenského šampióna MŠK Žilina z F-skupiny Ligy majstrov 2010/2011 Spartak Moskva, ktorý sa z tretieho miesta dostal do šestnásťfinále EL UEFA, si zmeria sily so švajčiarskym Bazilejom. Jeden z favoritov druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Manchester City odohrá dve stretnutia proti gréckemu Arisu Solún. Prvé stretnutia sa hrajú 17. februára, odvety sú na programe 24. februára.

Žreb šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2010/2011:

SSC Neapol (Tal.) - FC Villarreal (Šp.) - Marek Hamšík (SSC Neapol)
Glasgow Rangers (Škót.) - Sporting Lisabon (Portug.) - Vladimír Weiss ml. (Rangers)
Sparta Prahra (ČR) - FC Liverpool (Angl.) - Juraj Kucka a Miloš Lačný (obaja Sparta Praha) - Martin Škrtel (FC Liverpool)
Anderlecht Brusel (Belg.) - Ajax Amsterdam (Hol.)
Lech Poznaň (Poľ.) - Sporting Braga (Portug.) - Ján Zápotoka (Poznaň)
Besiktas Istanbul (Tur.) - Dinamo Kyjev (Ukr.) - Filip Hološko (Besiktas)
FC Bazilej (Švajč.) - Spartak Moskva (Rus.)
Young Boys Bern (Švajč.) - Zenit Petrohrad (Rus.) - Tomáš Hubočan (Zenit)
Aris Solún (Gréc.) - Manchester City (Angl.)
PAOK Solún (Gréc.) - CSKA Moskva (Rus.)
FC Sevilla (Šp.) - FC Porto (Portug.)
Rubin Kazaň (Rus.) - FC Twente (Hol.)
OSC Lille (Fr.) - PSV Eindhoven (Hol.)
Benfica Lisabon (Portug.) - VfB Stuttgart (Nem.)
BATE Borisov (Biel.) - Paríž St. Germain (Fr.)
Metalist Charkov (Ukr.) - Bayer Leverkusen (Nem.)