Main Content

Ohlasy predstaviteľov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov

piatok, 17. december 2010 14:57 | Autor: TASR

Ohlasy predstaviteľov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov
Ohlasy predstaviteľov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov | zdroj: SITA

Ohlasy predstaviteľov futbalových klubov na piatkový žreb osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 nájdete v tomto článku.

Olympique Lyon (Fr.) - Real Madrid (Šp.)
Jean-Michel Aulas (prezident Olympique Lyon): "Dôležité je, že budeme začínať doma, čo znamená, že musíme uhrať dobrý výsledok. Real je silnejší ako v minulej sezóne, prišiel aj nový tréner Mourinho. Celkovo sme však spokojní s Realom Madrid. V minulej sezóne sme to dotiahli až do semifinále, na tejto skúsenosti môžeme stavať. Chceme však oveľa viac, vždy sa o nás hovorí ako o čiernom koňovi súťaže a chceme to už konečne potvrdiť."
Emilio Butragueňo (manažér medzinárodných vzťahov Real Madrid): "Nebude to jednoduché, ale verím, že teraz už cez Lyon postúpime. V tomto dvojzápase by sa mohol ukázať vplyv Josého Mourinha. Máme skvelé mužstvo a našim jednoznačným cieľom je celkové víťazstvo."

Inter Miláno (Tal.) - Bayern Mníchov (Nem.)
Massimo Moratti (prezident Interu Miláno): "Je to zaujímavý duel, súper sa nám bude chcieť revanšovať za finále ostatnej edície Ligy majstrov. Výhodou je, že Bayern dobre poznáme a budeme sa naň vedieť pripraviť."
Karl Hopfner (viceprezident Bayernu Mníchov): "Nie je to tak dávno, čo sme s Interom Miláno prehrali vo finále Ligy majstrov. Nastal čas na odvetu, hráči budú správne namotivovaní. Vstup do sezóny nám síce príliš nevyšiel, no som presvedčený, že na jar uvidíme už starý dobrý Bayern. Liga majstrov je pre nás momentálne najdôležitejšia, pretože v domácej súťaži sa nám príliš nedarí."

FC Arsenal (Angl.) - FC Barcelona (Šp.)
David Mills (generálny sekretár FC Arsenal): "Budú to dve fantastické stretnutia, uvidíme čo sa stane. FC Barcelona je skvelé mužstvo, Lionel Messi je najlepší futbalista na svete, no bola by chyba sústrediť sa iba na neho. Som presvedčený, že tréner Arséne Wenger určí víťaznú taktiku."
Andoni Zubizarreta (športový riaditeľ FC Barcelona):
"Arsenal je mužstvo, ktoré vie, čo má robiť s loptou. Ich herný prejav je veľmi podobný tomu nášmu, takže nás čaká skvelý dvojzápas. Osobne sa na toto meranie síl veľmi teším, najradšej by som bol, ak by sa uskutočnilo už o týždeň."

AC Miláno (Tal.) - Tottenham Hotspur (Angl.)
Umberto Gantini (riaditeľ AC Miláno): "Vyraďovacia fáza je náročná, tam si už súpera nevyberiete. Tottenham Hotspur je mimoriadne silné mužstvo, ktorému sa darí v anglickej Premier League i Lige majstrov. Je však v tejto súťaži nováčikom, skúsenosti sú na našej strane."
Darren Eales (riaditeľ futbalových záležitostí Tottenham Hotspur): "Sme radi, že sa vrátime na San Siro, kde sme odohrali skvelý duel s Interom Miláno. Dúfam, že postúpime do ďalšej fázy."

FC Valencia (Šp.) - Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.)
Erik Jendrišek (útočník Schalke 04): "Myslím si, že španielske mužstvá sú veľmi dobre technicky vybavené. Všetci poznáme španielsky herný prejav, ale myslím si, že sme mohli dostať aj ťažšieho súpera. So spoluhráčmi sme sa nerozprávali o tom, komu by sme sa chceli vo vyraďovacej fáze vyhnúť, ale skôr o tom, kto by si koho prial. Napríklad Huntelaar pôsobil v AC Miláno, takže dúfal v tohto súpera. Mne osobne to bolo viac - menej jedno, nedostávam totiž pravidelne príležitosť hrať."
Braulio Vázquez Benítez (technický riadteľ FC Valencia): "Som rád, že nemusíme ďaleko cestovať. Dvojzápas je však na programe až vo februári, rozhodujúca bude aktuálna forma, ťažko teraz niečo predpovedať. Každopádne však musíme byť opatrní. Felix Magath je skúsený tréner, ktorý určite dokáže svojich zverencov správne namotivovať, bude to náročné stretnutie."

Olympique Marseille (Fr.) - Manchester United (Angl.)
Jean-Claude Dassier (prezident Olympique Marseille): "Ak sa na to pozrieme z historického pohľadu, Manchester United je popri Reale Madrid zrejme najúspešnejším európskym mužstvom. Myslím si však, že anglický futbal nám bude sedieť viac ako napríklad španielsky. Teší ma, že sme sa vyhli napríklad FC Barcelona, so žrebom sme celkom spokojní."
Alex Ferguson (tréner Manchestru United): "Mnoho ľudí očakávalo, že dostaneme jedno z milánskych mužstiev, no čaká nás náročný duel s Marseille. Ide o veľmi kvalitné mužstvo, ktoré je predovšetkým na vlastnom ihrisku mimoriadne silné."

FC Kodaň (Dán.) - FC Chelsea (Angl.)
Carsten Jensen (športový riaditeľ FC Kodaň): "Žreb pre nás dopadol takmer najhoršie ako mohol, Chelsea je jedným z najlepších mužstiev na svete. Budeme sa snažiť čo najlepšie pripraviť na tento duel a môžem garantovať, že hráči zo seba vydajú maximum"
Ron Gourlay (šéf exekutívy FC Chelsea): "V tejto fáze súťaže už neexistujú jednoduché zápasy, preto si nemyslím, že Kodaň je ľahkým súperom. Vo svojej skupine skončili na druhej priečke za FC Barcelona, v aktuálnej sezóne odohrali v Lige majstrov už desať duelov vrátane kvalifikácie, nemôžeme ich podceniť."

AS Rím (Tal.) - Šachťor Doneck (Ukr.)

Claudio Ranieri (tréner AS Rím): "Šachťor hrá technicky vyspelý futbal. Súper má v kádri mnoho výrazných individualít. Dôležité bude vybudovať si čo najlepšiu východiskovú pozíciu už v prvom meraní síl."
Sergej Palkin (prezident Šachťoru Doneck): "Som rád, že sme sa vyhli Interu a AC Miláno, ako aj Valencii. AS Rím nie je jednoduchý súper, ale dá sa s ním hrať, už sme sa v Lige majstrov v minulosti stretli. Určite nás čakajú kvalitné a vyrovnané merania síl."