Main Content

Marián Hossa v drese Chicaga možno už v nedeľu proti LA

sobota, 18. december 2010 12:01 | Autor: TASR

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa by sa do zostavy tímu zámorskej NHL Chicago Blackhawks mohol vrátiť už v nedeľu v súboji proti Los Angeles.

Ako informuje denník Chicago Tribune, slovenský krídelník spolu s ďalším nútene absentujúcim útočníkom Patrickom Kanom absolvovali piatkové predpoludňajšie rozkorčuľovnie. "Po dvojdňovej pauze som sa opäť vrátil na ľad a bolo to oveľa lepšie. Môj návrat sa blíži, ale nechcem klamať. O všetkom sa rozhodne až počas víkendu, podľa toho ako sa budem cítiť,“ uviedol pre Chicago Tribune Marián Hossa.

Obhajca Stanleyho pohára zaradil pred týždňom slovenského reprezentačného krídelníka na listinu zranených hráčov so spätnou platnosťou od 29. novembra. Rodák zo Starej Ľubovne sa v závere novembra na tréningu nešťastne zrazil so spoluhráčom Nickom Boyntonom. Zatiaľ čo Boynton po kolízii pokračoval v príprave, Slovákovi museli pomáhať z ľadu. Podľa prvotnej prognózy mal Marián Hossa pauzovať približne dva až tri týždne pre bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Giguere má problémy so slabinami

Tím zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs nemôže v najbližšom období rátať so službami brankára Jeana-Sebastiena Giguera. Tridsaťtriročný skúsený gólman si totiž vo štvrtkovom zápase proti Calgary poranil slabiny a jeho návrat do bránky je zatiaľ v nedohľadne. „Možno to bude vyžadovať viac ako len oddych,“ uviedol smutný Giguere, ktorého v nedeľu čakajú podrobné vyšetrenia. Jeho miesto v zostave Maple Leafs zaplnil z farmy povolaný James Reimer, ktorý kryje chrbát Jonasovi Gustavssonovi.

© WEBNOVINY