Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.3.)

pondelok, 10. marec 2014 09:59 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Liečba Mariána Hossu, ktorý sa zranil v hornej časti tela v súboji s Pittsburghom Penguins prebieha podľa plánov a podľa kouča „jastrabov“ Joela Quennevillea by sa mohol slovenský krídelník vrátiť na ľad už tento týždeň.

DALLAS: Celok Dallas Stars vyvesil pod strop svojho domovského stánku American Airlines Center dres s číslom deväť, ktorý dlhé roky nosil legendárny americký forward Mike Modano.

BUFFALO: Český bek Rostislav Klesla, ktorý bol počas prestupového obdobia vymenený z Phoenixu Coyotes do Washingtonu Capitals a vzápätí do Buffala Sabres, sa rozhodol ukončiť svoju zámorskú kariéru. Vo svojej kariére by mal pokračovať v Európe. Sezóna 2013/2014 sa pre neho skončila.

TORONTO: Toronto Maple Leafs sa bude musieť v najbližších dňoch zaobísť bez svojho útočníka Davida Clarksona, ktorý si na tréningu „javorových listov“ natiahol sval na nohe. Kvôli týmto zdravotným problémom vynechal súboj svojho tímu s Philadelphiou Flyers.

KHL

DYNAMO: Do zostavy moskovského Dynama sa vracia slovenský bek Dominik Graňák, ktorý sa na ľad vráti po vyše mesačnej pauze zapríčinenej zlomeninou nohy.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF: Play-off slovenskej najvyššej hokejovej súťaže pokračovali druhými zápasmi zápasov Košice – Martin a Nitra – Zvolen.
HC Košice – MHC Mountfield Martin 3:2, stav série 2:0
HK Nitra – HKM Zvolen 5:0, stav série 2:0

MARTIN: Hokejisti Martina sa museli v druhom zápase vyraďovacej časti najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zaobísť bez svojho elitného útočníka Jaroslava Markoviča, ktorý sa zranil hneď v úvode prvého duelu play-off.