Main Content

Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 11. marec 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Druhé jarné kolo prinieslo niekoľko prekvapivých výsledkov. Ružomberok tentoraz s trojkou na vlastný účet a Trnava opäť doma zaváhala proti outsiderovi súťaže. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Richard Stránsky (Nitra) – Dostal šancu namiesto Putnockého a chytil sa jej. Na začiatku sa dostal do prevádzkovej teploty po strelách Grendela s Vittekom, ktoré vyrazil. Po rohu najprv hlavičku Niňaja zastavil, lenže obrancovia mu nepomohli a z dorážky nemal šancu zasiahnuť. Potom chytil čistý gól Soumahovi a Vittekovi a k tomu všetkému vyriešil veľa ďalších situácií. V druhom polčase nestačil iba na hodinársky zahratý priamy kop od Žofčáka, lenže v úplnom závere chytil ďalšie dve čisté šance Kladrubskému a Mészárosovi.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Z dlhšie pôsobiacich legionárov pod Dubňom, nevyhodili v zime Žilinčania iba tohto kamerunského obrancu, čo už o niečom hovorí. Mabouka aj v Myjave podal dobrý výkon, keď v defenzíve v poslednej chváli zlikvidoval šance Oršulu a Kosíka. Smerom dopredu zaujal najviac tým, že prihral na prvý gól zápasu.

Peter Bašista (Košice) – Obrana Košíc aj v druhom jarnou zápase neinkasovala gól, ako jediná v lige, na čom má veľkú zásluhu aj ich stopér číslo jedna. Bašista vyhral v Ružomberku snáď každý osobný súboj a nedovolil domácim takmer nič. Nezľakol sa ani fyzicky silného Tawambu, ktorého tiež pomohol vygumovať z ihriska.

Dionatan Teixeira (Banská Bystrica) – Brazílsky rodák reprezentujúci Slovensko nastúpil po zdravotných problémoch v základnej zostave a mal výrazný podiel na víťazstve Dukly. V defenzíve vygumoval hráčov Senice a pridal aj nadstavbu v podobe víťazného gólu, keď si ideálne nabehol na rohový kop Považanca.

Stredopoliari

Igor Žofčák (Slovan) – Spolu s Bagayokom boli v prvom polčase na pravej strane aktívni a ich spolupráca pomohla Slovanu k prevahe v prvom dejstve. Po jeho rohu strelil prvý gól zápasu Niňaj. V druhom dejstve už nebol tak viditeľný, ako celý Slovan, ale ako správny kapitán nakoniec zápas rozhodol, keď ukážkovo namieril z priameho kopu.

Štefan Pekár (Myjava) – V rušnom zápase Myjava-Žilina sa vôbec nestratil, práve naopak. Najprv nechal vynikať iných ofenzívnych hráčov, no tí zaujali iba spálenými šancami. Keď už išlo do tuhého, zobral na seba zodpovednosť. Premenil pokutový kop a neskôr aj druhýkrát v zápase vyrovnal, keď opäť ukázal chladnokrvné zakončenie.

Jakub Považanec (Banská Bystrica) – Aj proti Senici potvrdil, že v tejto sezóne mu to ide veľmi dobre a v tomto zápase nad všetkými vyčnieval. Prvú gólovú akciu začal „zidanovkou“ a cez Klimenta ju aj zakončil, na druhý gól nacentroval Teixeirovi z rohového kopu a tretí gól Dukly dal po akcii od stredu ihriska, ktorú zakončil ukážkovou strelou.

Nermin Haskič (Košice) – Už má na svojom konte štart v reprezentácii Bosny a Hercegoviny a ak bude hrať v každom zápase tak ako v Ružomberku, môže sa dostať aj na MS do Brazílie. Zrežíroval víťazstvo východniarov, keď prihral na všetky tri góly zápasu. A hoci je útočník, pozícia pod hrotom mu sedela ešte viac.

Roman Gergel (Dunajská Streda) – Do DAC-u prišiel na úplnom konci prestupového obdobia, ale môže byť preň kľúčovým hráčom. V Trnave sa nebál hrať futbal, pokúšal sa o prieniky a hoci sa mu nepodarilo dať gólovú poistku, aj tak sa stal hrdinom zápasu. Za aktivitu sa dočkal odmeny tesne pred koncom, keď strelil víťazný gól zápasu.

Útočníci

Tomáš Malec (Trenčín) – Po tomto kole sa osamostatnil na prvej priečke medzi kanoniermi. Nehral síce nejako oslnivo, ako celý Trenčín, ale bol efektívny a pre víťazstvo veľmi dôležitý. Pri otváracom góle bol presne tam kde mal byť, a poslal loptu do prázdnej brány, a pri druhom góle predchádzajúcu gólovú prihrávku Mišákovi oplatil rovnakou mincou.

Oumar Diaby (Košice) – Tento francúzsky futbalista roztrhal celú ružomberskú obranu na márne kúsky. Ani jeden obranca domácich mu nestačil hlavne rýchlosťou a keď k tomu pridal šikovnosť s chladnokvrnosťou v zakončení, tak z toho vznikli prvé dva góly zápasu, ktoré si pripísal na svoje konto.

V diskusii vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.