Main Content

Mladý slovenský talent Nováčikom sezóny v II. fínskej lige!

utorok, 11. marec 2014 11:59 | Autor: Jozef Korbel

Mladý slovenský talent Nováčikom sezóny v II. fínskej lige!
Mladý slovenský talent Nováčikom sezóny v II. fínskej lige! | zdroj: © TASR

Bratislava/Vaasan (kor) - Slovenský hokejista Michal Krištof z tímu Vaasan Sport získal počas víkendu vo Fínsku ďalšie skvelé ocenenie.

V druhej najvyššej seniorskej fínskej súťaži Mestis ho v ankete odborníkov, trénerov a hráčov vyhlásili za ,,Nováčika sezóny" a môžeme len skonštatovať, že nitriansky odchovanec ich v krajine tisícich jazier zbiera postupne. Za vlaňajšie skvelé výkony v juniorskej SM-Liige sa dostal do elitnej All-Star formácie sezóny, ba bol aj hráčom mesiaca.

,,Ocenenie pre nováčika v prvej sezóne medzi seniormi ma rozhodne potešilo. Ani som však o tom nevedel, ale chalani ma upozornili a pozrel som si to neskôr na internete. Keď mi však volali finskí novinári a blahoželali aj v klube, pochopil som, že je to pre mňa zadosťučinenie, pretože hokeja odovzdávam všetko. Je to pre mňa záväzok, že musím na sebe naďalej tvrdo pracovať a dokázať, že ako legionárom patrím v tíme k najlepším. Už v utorok začína playoff, hráme s Jukuritom a verím, že sa mi bude herne aj strelecky dariť, aby sme sa dostali až do finále," skonštatoval 20-ročný útočník tímu Vaasan Sport Michal Krištof, ktorý v 50 zápasoch nazbieral 31 bodov.

Cena pre nováčika sezóny - poradie: 1. Michal Krištof 46 bodov, 2. Tadeáš Galanský (Jukurit) 39., 3. Aleksi Rutanen (TuTo) 31 bodov.