Main Content

Piešťany zdolali Poprad aj v druhom štvrťfinálovom zápase

utorok, 11. marec 2014 20:05 | Autor: TASR

Piešťany zdolali Poprad aj v druhom štvrťfinálovom zápase
Piešťany zdolali Poprad aj v druhom štvrťfinálovom zápase | zdroj: © TASR

Piešťany 11. marca (TASR) - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany vedú vo štvrťfinálovej sérii play off po utorku nad HK Poprad už 2:0 na zápasy. V druhom domácom vystúpení vyhrali rovnako ako v tom prvom 2:1. Tretí a štvrtý zápas série v Poprade je na programe v piatok a v sobotu so začiatkom o 17.00 h.

2. štvrťfinále play off:

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) /2:0 na zápasy/

Góly: 10. Stupka (Chylo, Holovič), 11. Melichárek (Nemec) - 43. Fabian (Vaic, Kurali). Rozhodovali: J. Konc, Lokšík - Holienka, Valach, vylúčení: 6:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1251 divákov

Do druhého zápasu vstúpil lepšie Poprad a hneď v úvode sa pred Tomekom nepresadil Paukovček. V 10. minúte našiel Holovič zadovkou pred bránkou Stupku a ten dostal domácich do vedenia. Už o minútu vypichol obrancom puk na modrej čiare Melichárek a svoj nájazd zakončil gólom pod hornú žŕdku – 2:0. Hosťujúci tréner zareagoval na dva rýchle góly oddychovým časom. To Poprad povzbudilo a už o pár sekúnd mohol znížiť Mlynarovič, ale neprekonal ležiaceho Tomeka. Následne dostali hostia možnosť štvorminútovej presilovej hry, ale mohli v nej inkasovať, no Nemec ani Lušňák sa nepresadili. V závere ešte zaujal prienik Lapšanského, ale Tomek bol pozorný.

Druhá tretina patrila domácim. Nakopla ich presilovka, v ktorej najskôr po prihrávke Peška netrafil prázdnu bránku Filip, potom sa pred bránkou po prihrávke Raisa otočil Mišura, ale ani on nemieril presne a gólom sa neskončila ani šanca Peška. V ďalšom priebehu zlyhali vo výborných šanciach Stupka, Lušňák aj Nemec. Poprad bol prakticky bezzubý, až na záverečnú minútu, v ktorej ohrozil Tomeka strelami od modrej počas presilovky.

Záverečná časť bola absolútne v réžii hosťujúcich "kamzíkov". Najskôr síce nevyužili takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, keď na zadnej tyčke nedorazili Sýkora a neskôr Mlynarovič, ale po strele Fabiana už sa tešili – 1:2. Gól Popradčanov nakopol a počas celej tretiny zvierali domácich v ich obrannom pásme, ale vyrovnanie neprišlo ani po strele Vaica. V poslednej minúte zápasu oslabil svoje mužstvo vyhodením puku z ľadovej plochy Rais a Popradčania dohrali presilovku bez brankára a so šiestimi hráčmi, vytúženého vyrovnania sa však nedočkali. Piešťany tak vedú v sérii štvrťfinále play off nad Popradom už 2:0 na zápasy.