Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 2. štvrťfinále Bystrica - Skalica (4:1)

utorok, 11. marec 2014 21:05 | Autor: TASR

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My sme zvládli solídne prvú tretinu, mohli sme v nej aj rozhodnúť zápas. Potom nastal kŕč, útok za útokom sa v druhej tretine na nás valil. Zamerali sme sa na bránenie, vyšli nám brejkové situácie, hráči vložili do hry všetko, no tento zápas je pre nás aj poučením do ďalších. Musíme hrať tak, aby sme nedovolili taký tlak Skalice v niektorých úsekoch zápasu, aký ukázala."

Andrej Výboh, tréner Skalice: "V prvej prestávke sme si prehovorili do duše, s tou pasivitou sme niečo museli robiť, zmenilo sa to, no zlyhala nám efektivita. Súper hral veľmi dobre defenzívne, disciplinovane, rozhodol v závere zápasu, ktorý nám nevyšiel. Inak sa mi ťažko hodnotí, súper skóroval ako prvý, my sme v druhej tretine prevzali aktivitu, no stroskotávali na zakončení. Druhý gól nami zatriasol, ani power play nepomohla, bohužiaľ."

Petr Obdržálek, autor jediného gólu Skalice: "Neviem, či je to o šťastí, tlačili sme dve tretiny, no bohužiaľ sme urobili v závere tri hrubé chyby. Súper hral obetavejšie, asi si zaslúžil viac zvíťaziť. Šance sú o šťastí, dnes sa nám to nevydarilo, dúfam, že ešte sériu doma zdramatizujeme. Naša prevaha bola jasná, no je to neustále rovnaké, bojujeme, nepadá nám to a objavujú sa chyby, aké sme vyrábali počas celej sezóny. Nie sme schopní hrať počas celých 60 minút normálny náš hokej, na aký sme sa nachystali."

Tomáš Zigo, jeden zo strelcov gólov B. Bystrice: "Pomohol nám dohovor trénera v druhej tretine, keď sa asi lámal zápas, spamätali sme sa po ňom, chvalabohu. Brankár Kalemba nás podržal, môžeme mu poďakovať. Skaličania rýchlo korčuľujú, je to ich typický štýl. My sme niektoré šance mali premeniť, aj sme sa dosť strachovali, no záver sme perfektne zvládli, cieľ sme splnili a môžeme byť spokojní."