Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 3. štvrťfinále play off Zvolen - Nitra (2:3)

streda, 12. marec 2014 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 3. štvrťfinále play off Zvolen - Nitra (2:3)

Jaroslav Török, asistent trénera Zvolena: "Bol to kvalitný zápas s veľkým nasadením a množstvom šancí. My sme sa snažili súpera prekvapiť, zmenili sme aj taktiku, škoda, že sme sa nevyvarovali chýb. O výsledku rozhodla jedna minúta, inkasovali sme dvakrát a z tohto šoku sme sa už nevedeli spamätať. Inak hráči odviedli dobrú prácu, no nevyšlo to, aj keď kus srdiečka do zápasu vložili. Veľká škoda, že sa nám zranil ďalší center Milan Jurík. Zbrane neskladáme a chceme sa eštte vrátiť do Nitry."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Bol to hokej vo vysokom tempe, so spústou šancí na oboch stranách, až cez príliš. V závere sa rozpútal psychologický boj, prejavila sa aj únava, nervozita. My sme mali trochu viac síl, možno pokoja, istoty. Zlomové góly sme strelili po situáciách, ktoré až také vyložené neboli, a domácim sa zviazali ruky v úsilí vyrovnať."

Peter Hraško, strelec jedného gólu Zvolena: "Šancí sme mali dosť, no my sme si dali v podstate tri vlastné góly po hlúpych chybách. Treba dávať na to pozor, zajtra je nový deň, musíme opäť všetko vložiť do zápasu a pokúsiť sa konečne vyhrať. Inak sme hrali pomerne dobre, vytvorili si tlak, ja som trafil aj žŕdku, strelil gól, no mňa to vôbec neteší, keď sme prehrali. Aj disciplinovanosť bola primeraná, len tie chyby, tie nás lámu. Na zvrat sme už nemali síl, teraz musíme myslieť na to, aby sme začali vyhrávať."

Miroslav Kováčik, autor jedného gólu Nitry: "Zvolenčania dali do zápasu všetko a boli veľmi nepríjemní. Tréner nám neustále len zdôrazňoval, aby sme pokračovali, že je to dobré, držíme súpera pod tlakom, v obavách na jeho strane, že po každej jednej strele vyrovnáme. Víťazstvu sa veľmi tešíme, začiatok zápasu sme zvládli, trikrát sme sa potom oslabili, inkasovali gól, no od druhej tretiny sme boli lepší a spravodlivo sme zvíťazili."