Main Content

Lyžovanie-SP-finále: V tímovej súťaži triumf domácich Švajčiarov - SÚHRN

piatok, 14. marec 2014 13:05 | Autor: TASR

Lenzerheide 14. marca (TASR) - Triumfom domácich Švajčiarov sa skončila tímová súťaž vo finále Svetového pohára alpských lyžiarov v Lenzerheide. Kvarteto Denise Feierabendová, Wendy Holenderová, Luca Aerni a Reto Schmidiger si vo finále poradilo so štvoricou USA.

Pri nerozhodnom skóre 2:2 po štyroch "paralelkách" rozhodol v prospech Helvétov o 14 stotín lepší výsledný čas. "Tímová súťaž je veľkou výzvou a sme radi, že sa nám ju v domácom prostredí podarilo vyhrať. Je to niečo nové ako individuálne preteky, nejazdite iba sám za seba. Všetci musíte ťahať za jeden povraz, aby ste pri k.o. systéme postúpili do ďalšieho kola," povedal pre oficiálnu stránku Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS Schmidiger, ktorý rozhodol o víťazstve švajčiarskych farieb.

Američanom nepomohla ani skvelá jazda olympijskej víťazky v slalome a dvojnásobnej držiteľky malého glóbusu Mikaely Schiffrinovej, ktorá si súťaž pochvaľovala. "Je to srandovná kombinácia obrovského slalomu a slalomu, dnes nám navyše prialo aj počasie, takže fanúšikovia si prišli na svoje," uviedla 19-ročná Američanka. Tretí skončili úradujúci majstri sveta z Rakúska, ktorí v malom finále s prehľadom zdolali Talianov.

Výsledky tímovej súťaže:

1. Švajčiarsko, 2. USA, 3. Rakúsko, 4. Taliansko, 5. Nemecko, Francúzsko a Švédsko

finále:

USA - Švajčiarsko 2:2, Švajčiari vyhrali o 14 stotín

Julia Mancusová - Wendy Holenderová 0:1

David Chodounsky - Luca Aerni 1:1

Mikaela Shiffrinová - Denise Feierabend 2:1

Reto Schmidiger - Tim Jitloff 2:2

o 3. miesto:

Rakúsko - Taliansko 2:2, Rakúšania vyhrali o 54 stotín

Eva-Maria Bremová - Chiara Costazzová 0:1

Philipp Schörghofer - Roberto Nani 1:1

Michaela Kirchgasserová - Francesca Marsagliová 2:1

Manuel Feller - Luca de Aliprandini 2:2