Main Content

Futbal-EL: Plzeň na pokraji vypadnutia, Uhrin: "Spravili sme veľké chyby"

piatok, 14. marec 2014 13:05 | Autor: TASR

Praha 14. marca (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň sú na pokraji vypadnutia z Európskej ligy UEFA 2013/2014. Vo štvrtkovom prvom osemfinálovom zápase podľahli na ihrisku Olympique Lyon 1:4 a hladké víťazstvo dáva francúzskemu zástupcovi pred odvetou všetky tromfy do rúk.

Viktoria šokovala Lyon už v 3. minúte gólovou hlavičkou Hořava po centri Kovaříka z ľavej strany, lenže hostia sa z vedenia dlho netešili - v 12. minúte Fofana rovnako hlavou prekonal gólmana Boleka. Plzeň, v základnej zostave so slovenským stopérom Mariánom Čišovským, hrala s francúzskym tímom v prvom polčase vyrovnanú partiu a držala nádejný stav 1:1. V 53. minúte sa však strelou zvnútra šestnástky presadil Lacazette a o osem minút neskôr sa Mvuemba postaral o dokonalý obrat v podaní Olympique. Hráči Viktorie sa po zmene strán dostali do herného kŕča, čo súper využil na strelenie štvrtého gólu. "Bohužiaľ sme nechali Lyon čoskoro vyrovnať šťastným gólom. Druhý polčas sme určite nezvládli tak, ako sme chceli. Prvá polovica podľa mňa nebola zlá. Mal som tam dve šance, ktoré som mohol vyriešiť lepšie. Keby som aspoň jednu premenil, zápas by potom mohol vyzerať úplne inak," zhodnotil pre oficiálny klubový web útočník Stanislav Tecl. Podľa neho bol rozhodujúcim momentom práve 53. minúta, keď Lacazette poslal francúzsky tím do vedenia. "Druhý gól bol rozhodujúci. To je jasné. Tentoraz sme nemali také šťastie, už vyrovnávajúci gól bol pre Lyon veľmi šťastný."

Po záverečnom hvizde a výsledku 1:4 z pohľadu českého šampióna, zavládlo sklamanie aj v tvári trénera Dušana Uhrina. Na zápas sa však pozeral reálne: "Mohli sme tu dať tri alebo štyri góly. Šance na to boli, ale dopustili sme sa obrovských chýb. Určite sme si nezaslúžili ani bod. Dostať štyri góly je úplne zbytočné," zhodnotil.

Ak chce Viktoria pomýšľať na postup do štvrťfinále, v odvete ju čaká náročná úloha, veď musí zmazať trojgólové manko. Hnať ju však budú dopredu domáci fanúšikovia, keďže odvetný duel sa bude hrať na českej pôde. "Môže sa stať čokoľvek, ale máme malú šancu," priznal pre fcviktoria.cz Uhrin. K osemfinálovej odvete sa po štvrtkovom výkone opatrne vyjadroval aj Tecl. "Určite po bude ťažké po tom výkone v Lyone. Uvidíme... Budeme sa však chcieť pobiť a vyhrať aspoň doma."