Main Content

ZPH2014-Lyžovanie: Po 1. kole obrovského slalomu Krako na druhej priečke

sobota, 15. marec 2014 09:05 | Autor: TASR

Červená Poľana 15. marca (TASR) - Lyžiar Jakub Krako figuroval po prvom kole obrovského slalomu na XI. zimných paralympijských hrách v Soči medzi zrakovo postihnutými mužmi na druhom mieste. Celkovo malo Slovensko v sobotu v hre šesticu reprezentantov.

V rovnakej skupine zrakového postihnutia ako Krako bol Miroslav Haraus ôsmy, Radomír Dudáš deviaty, Marek Kubačka jedenásty a Michal Beladič trinásty. "Od rána sa necítim vo svojej koži. Takmer som sa nezmestil do siedmej brány," reagoval pre spv.sk Haraus, ktorý jazdí s bolesťami chrbta pod injekciami.

Ďalším slovenským želiezkom v ohni bol Martin France medzi telesne postihnutými stojacimi mužmi, ktorý figuroval po výbornej jazde priebežne na šiestom mieste a živil šancu na medailové umiestnenie. Obrovský slalom je jeho najsilnejšou disciplínou, na ZPH 2006 v Turíne mu v nej ušiel bronz o tri stotiny sekundy. "Chcel som si to pustiť ešte rýchlejšie. Takto musím v druhom kole postúpiť dopredu rovnako ako v superkombinácii,"žartoval France v cieli.

V skupine zdravotne postihnutých nastúpilo na štart 18 pretekárov, medzi telesne postihnutými až 49. Druhé kolo malo štart o 13:30 hod. miestneho času (10:30 SEČ). Obrovský slalom žien je na programe v nedeľu.