Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.3.)

sobota, 15. marec 2014 09:48 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (15.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Zo zostavy Pittsburghu Penguins na neurčitú dobu vypadol krídelník James Neal, ktorý bude nútene pauzovať kvôli otrasu mozgu. Približný odhad jeho návratu na ľad nie je známy.

VANCOUVER: Útočník Vancouveru Canucks Ryan Kesler bude pre zdravotné problémy s kolenom chýbať svojmu tímu minimálne dva mesiace. Americký reprezentant sa zranil po kontakte s útočníkom Jimom Slaterom z Winnipegu Jets.

COLORADO: Svoj súčasný kontrakt predĺžil o tri roky švajčiarsky gólman Reto Berra s Coloradom Avalanche. Finančné náležitosti jeho novej zmluvy zatiaľ neboli zverejnené. 27-ročný prišiel do tímu „lavín“ pred koncom prestupovej uzávierky z Calgary Flames.

COLUMBUS: Do zostavy Columbusu Blue Jackets sa vracia ruský zadák Fjodor Tjutin, ktorý na ľad naposledy vykorčuľoval pred olympijskou pauzou. Počas Olympiády si poranil členok a musel nútene pauzovať niekoľko týždňov.

BUFFALO: Do zostavy Buffala Sabres sa po dvojzápasovej absencii zavinenej zranením v dolnej časti tela vrátil zadák Alex Sulzer.

BUFFALO: Lotyšský forward Kaspars Daugavinš by sa údajne mohol vrátiť do zámorskej National Hockey League. Útočník, ktorý v aktuálnej sezóne obliekal dres švajčiarskej Ženevy, by sa mohol v budúcom ročníku stať hráčom Buffala Sabres.

PHOENIX: Približne jeden týždeň sa bude musieť Phoenix Coyotes zaobísť bez svojho útočníka Martina Erata, ktorý si v súboji s Floridou Panthers poranil hlavu. Český forward má podozrenie na otras mozgu.

KHL

NOVOKUZNECK: Trénerom Metallurgu Novokuzneck v nasledujúcej sezóne bude naďalej German Titov, ktorý s ruským celkom predĺžil kontrakt o jeden rok. Asistovať mu budú Pavel Torgajev, Dmitrij Parčomenko a Nikolaj Mišin.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF:
HK 36 Skalica – HC’05 Banská Bystrica 4:2, stav série 1:2
HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 5:2, stav série 1:2