Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.3.)

nedeľa, 16. marec 2014 09:49 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Slovenský krídelník Marián Hossa, ktorý v zámorí háji farby Chicaga Blackhawks, by sa mal po zranení v hornej časti tela vrátiť čoskoro do zápasového kolotoča zámorskej profiligy. Na ľade by sa mohol objaviť už v nedeľňajšom súboji proti Detroitu Red Wings prípadne v utorok, keď si „jastrabi“ zmerajú sily s Philadelphiou Flyers.

WINNIPEG: Český gólman Ondřej Pavelec sa v súboji s New Yorkom Rangers zranil v dolnej časti tela a kvôli svojim zdravotným problémom vynechá minimálne dva zápasy „tryskáčov“. V zostave ho nahradí Michael Hutchinson, ktorý bol povolaný z farmy zo St. John’su.

MONTREAL: Do zostavy Montrealu Canadiens sa vracia brankárska jednotka Carey Price, ktorý pre zranenie v dolnej časti tela vynechal osem stretnutí svojho tímu. Na farmu do AHL sa presunie Dustin Tokarski. Kanadskému gólmanovi bude ako dvojka kryť chrbát naďalej Slovák Peter Budaj.

COLORADO: Vedenie Colorada Avalanche o dva roky predĺžilo kontrakt s forwardom Johnom Mitchellom. Finančné náležitosti jeho novej zmluvy zatiaľ neboli zverejnené.

EDMONTON: V zámorí sa špekuluje o odchode útočníka Antona Landera z Edmontonu Oilers. 22-ročný Švéd by sa mohol vrátiť do svojho rodiska, kde o jeho služby majú záujem kluby najvyššej švédskej hokejovej súťaže Modo a Frölunda.

KHL

KHL: Kontinentálna hokejová liga by sa mala rozrásť o ďalšieho účastníka. Staro-novým celkom v najprestížnejšej európskej hokejovej súťaži sa stane ruská Lada Togliatti, ktorá svoje pôsobenie v KHL ukončila v roku 2010 pre finančné problémy.

BRATISLAVA: Siedmy zápas série play-off medzi Donbassom Doneck a Dinamom Riga sa odohrá v domovskom stánku hokejistov HC Slovan Bratislava. Kvôli zlej politickej situácii sa rozhodujúce stretnutie týchto dvoch súperov nemôže uskutočniť v Donecku. Duel sa tak odohrá v pondelok 17. 3. o 19.00 hod v Slovnaft Arene.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF:
HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 0:3, stav série 1:3
HK 36 Skalica – HC’05 Banská Bystrica 4:1, stav série 2:2