Main Content

KHL: Podhradský sa tešil z postupu v rodnom meste: "Ani sa mi o tom nesnívalo"

pondelok, 17. marec 2014 23:05 | Autor: TASR

Bratislava 17. marca (TASR) - Presne po týždni sa do Slovnaft arény vrátila najlepšia európska hokejová liga KHL, keďže konflikt na Ukrajine nedovolil Donbassu Doneck odohrať siedme a rozhodujúce konferenčné štvrťfinále play off proti Dinamu Riga na vlastnom štadióne. Bratislava však priniesla "domácim"šťastie a zároveň postup do ďalšej fázy, z čoho mal najväčšiu radosť slovenský legionár v službách Donbassu Peter Podhradský.

"Nikdy som ani nesníval, že siedmy zápas, ktorý máme hrať doma, budem hrať naozaj doma," povedal po zápase rodený Bratislavčan. "Prišla aj slušná návšteva, skoro 4000 ľudí, takže sa tešíme z postupu. Ľudia aj fanúšikovia v Donecku by si zaslúžili, aby sa zápas hral tam, ale bohužiaľ, sú veci, ktoré sa nedajú ovplyvniť. Prišlo nariadenie z KHL, že siedmy zápas musíme hrať na alternatívnom štadióne. Mne vyhovovalo, že je to v Bratislave," dodal.

Spolu s ním sa tešil z postupu aj brankár Ján Laco, ktorý mal veľký podiel na rozhodujúcom víťazstve. "Musíme sa sústrediť na hokej, či hráme doma, vonku, alebo kdekoľvek inde. Potrebujeme vyhrať a sme radi, že sa nám to podarilo tu v Bratislave. Potešil som sa, že som doma, bolo to zaujímavé," uviedol.

Na tribúnach Slovnaft arény vznikla v pondelok veľmi zaujímavá situácia. Za jednou bránkou fandila veľká skupina fanúšikov Donecku, za druhou nemenej početná návšteva z Rigy a medzi nimi množstvo priaznivcov Slovana i ďalších slovenských hokejových nadšencov. "Na tribúnach to bol naozaj taký mix. Ale myslím si, že sme mali navrch aj v počte ľudí, ktorí nám fandili," dodal Laco.

"Domácu" atmosféru v Bratislave si užil aj legionár v drese Rigy útočník Marcel Hossa, i keď s trpkým koncom. "Bolo to super, prišli sem moji kamaráti a rodina, len škoda, že to nevyšlo," uviedol. Výmenu doneckého štadióna za Slovnaft arénu však ako výhodu nevnímal. "Ani nie, išli sme do toho tak, ako do každého zápasu. Verili sme si, že môžeme vyhrať, ale Laco dnes chytal výborne a my sme nepremenili šance, ktoré sme mali."

Doneck sa v konferenčnom semifinále stretne s pražským Levom. "Bude to veľmi ťažký a nepríjemný súper. Naposledy nás rozobrali 4:1, či 5:1. Musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na nich. V play off sa dá ťažko dopredu odhadnúť výsledok. Veríme, že uspejeme," uviedol Podhradský.

Otázne však je, kde sa bude hrať. Ak nepriaznivá politická situácia a prevládajúce nepokoje na Ukrajine neustanú, je možné, že Doneck odohrá aj ďalšie domáce stretnutia v metropole Slovenska. "Ešte sa uvidí, kde budeme hrať ďalšie zápasy. My to bohužiaľ nedokážeme ovplyvniť," nechcel nad situáciou polemizovať Podhradský. "Samozrejme, že chceme, aby to bolo v Donecku. Ľudia a fanúšikovia tam si to zaslúžia, ale nie je to na nás," dodal Laco.