Main Content

KHL: Najlepšími hráčmi 1. kola play off Sanford, Kutuzov a Laine

streda, 19. marec 2014 17:05 | Autor: TASR

Moskva 19. marca (TASR) - Brankára Lokomotivu Jaroslavľ Curtisa Sanforda, obrancu Sibiru Novosibirsk Alexandra Kutuzova a útočníka Donbassu Doneck Teemu Laineho vyhlásili za najlepších hráčov 1. kola play off Kontinentálnej hokejovej ligy 2013/2014. V stredu o tom informovala oficiálna webstránka nadnárodnej súťaže.

Najlepším brankárom konferenčných štvrťfinálových sérií sa stal Sanford, ktorý mal výrazný podiel na nečakanom vyradení obhajcu Gagarinovho pohára. V siedmich súbojoch s Dinamom Moskva stlačil priemer inkasovaných gólov na 1,29 a dosiahol úspešnosť zásahov 95,65 percenta.

Ocenenie pre najlepšieho zadáka 1. kola play off si vyslúžil Kutuzov, ktorý v šiestich dueloch v drese Sibiru nazbieral dva kanadské (1+1) a sedem plusových bodov.

Najlepším útočníkom sa stal Laine z ukrajinského Donbassu, fínsky hokejista v siedmich stretnutiach strelil šesť gólov a pridal k nim tri asistencie.

Za najlepšieho nováčika vyhlásili brankára Andreja Vasilevského zo Salavatu Julajev Ufa. V siedmich dueloch mal priemer 1,95 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 93,39 percenta.