Main Content

Lyžovanie: Höflová-Rieschová nečakane ukončila kariéru (3)

štvrtok, 20. marec 2014 16:05 | Autor: TASR

Mníchov 20. marca (TASR) - Nemecká lyžiarka Maria Höflová-Rieschová ukončila aktívnu kariéru. Trojnásobná olympijská šampiónka oznámila nečakané rozhodnutie na štvrtkovej tlačovej konferencii v Mníchove. Informovala o tom agentúra DPA.

Höflová-Rieschová utrpela minulý týždeň počas finálového zjazdu Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide silnú pomliaždeninu ľavého ramena a potrhala si väzy v ľavom lakti. Nemka sa tak pripravila o šancu bojovať o veľký glóbus, ktorý napokon získala Rakúšanka Anna Fenningerová.

"Rozhodla som sa, že je čas ukončiť moju lyžiarsku kariéru," povedala 29-ročná Höflová-Rieschová, ktorá je so ziskom troch zlatých a jednej striebornej medaily najúspešnejšou nemeckou zjazdárkou v histórii. Vďaka zisku najcennejšieho kovu v superkombinácii na ZOH 2014 v Soči predstihla Katju Seizingerovú. Höflová-Rieschová je dvojnásobnou majsterkou sveta, v roku 2011 získala veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP.

"Už po olympiáde a zisku zlatej medaily bol môj prvý vnútorný pocit to zabaliť. Chcela som však o tom popremýšľať v pokoji, s čistou hlavou. Nemecká lyžiarska federácia vyjadrila túžbu, aby som ešte jednu sezónu pokračovala, no po zvážení všetkého som sa rozhodla kariéru definitívne ukončiť. Bolo to náročné rozhodnutie, ale verím, že správne," dodala.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek