Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.3.)

piatok, 21. marec 2014 09:11 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Tréner Chicaga Blackhawks Joel Quenneville sa stal tretím koučom v histórii National Hockey League, ktorý svoj tím doviedol k 700. víťazstvám vo svojej kariére. 55-ročný Kanaďan doviedol svoj celok dvakrát k Stanley Cupu.

CHICAGO: 700. výhra Quennevillea v jeho kariére mala trpkú príchuť. Chicago síce zdolalo Saint Louis Blues vysoko 4:0, no v zápase prišlo o svojho elitného krídelníka Patricka Kanea, ktorý si po kontakte s Brendenom Morrowom poranil nohu a jeho rekonvalescencia by mala trvať minimálne tri týždne.

TORONTO: Duel Toronta Maple Leafs s Tampou Bay Lightning nedohral domáci zadák Paul Ranger, ktorý sa z ľadu porúčal na nosidlách po tom, čo ho nebezpečne atakoval Alex Killorn.  

COLUMBUS: Do zostavy Columbusus Blue Jackets sa vracia „zlý muž“ Jared Boll, ktorý dlhodobo pauzoval so zraneným členkom.

VANCOUVER: Do konca základnej časti zámorskej profiligy sa na ľade neobjaví zadák Vancouveru Canucks Christopher Tanev, ktorý je „out“ kvôli zraneniu ruky.

MINNESOTA: Do konca základnej časti si s veľkou pravdepodobnosťou nezahrá ani útočník Minnesoty Wild Jason Zucker, ktorý si lieči svoje operované koleno.

ANAHEIM: Dlhodobo bude maródovať aj obranca Anaheimu Ducks Cam Fowler, ktorý má potrhané kolenné väzy. Zranenie ho z hry vyradí na tri až päť týždňov.

KHL

EXPANZIA KHL: Nórsky celok Valerenga Oslo by sa rád pripojil k nadnárodnej ruskej súťaži fungujúcej pod hlavičkou „Kontinentálna hokejová liga“. Vedenie nórskeho mančaftu údajne požiadalo nórsky hokejový zväz o uvoľnenie do KHL.

JOKERIT: Budúcoročný nováčik KHL, fínsky klub Jokerit Helsinki, lanári do svojich radov šikovného švédskeho útočníka Linusa Omarka, ktorému sa nevydaril jeho comeback za morom a po neúspešnom angažmáne v Edmontone a Buffale sa rozhodol opustiť zámorie.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

BARÁŽ: Extraligista zo Žiliny si v prvom barážovom dueli poradil so svojím prvoligovým súperom z Bardejova v pomere 3:1 a ujal sa vedenia v sérii hrajúcej sa na 4 zápasy.