Main Content

Piešťanský hrdina Šúrek: Bez spoluhráčov by som to nedokázal

štvrtok, 20. marec 2014 13:28 | Autor: Jozef Korbel

Piešťanský hrdina Šúrek: Bez spoluhráčov by som to nedokázal
Piešťanský hrdina Šúrek: Bez spoluhráčov by som to nedokázal | zdroj: © TASR

Bratislava (kor) - Hlavnou hviezdou záverečných štvrťfinálových stretnutí Poprad - Piešťany bol nepochybne gólman ,,Havranov" Martin Šúrek, ktorý doslova vychytal ,,Kamzíkov" a zaslúžil sa tak o postup do semifinále. Z ničoho nič sa stal ústrednou postavou hokejistov Piešťan a jeho meno sa čoraz častejšie skloňuje aj v posledných dňoch.

,,Som vďačný za to, že mi tréner preukázal dôveru a ja somsa snažil čo najlepšie ju oplatiť,"vyjadril sa Martin Šúrek v pozápasovom rozhovore a doplnil.,,Vzhľadom na to, že je to moja extraligová premiéra v playoff, som plný dojmov a zároveň aj v ďalšom očakávaní. Som rád, že som prispel aj ja k spomínanému úspechu. Emócie a všetko, čo k tomu patrí je momentálne mojím dennodenným chlebíkom."

Vy ste dvakrát po sebe v posledných štvrťfinálových stretnutiach playoff neinkasovali gól. Veľká vec! Už ste niečo podobné zažili?

,,Nie. Je to však úžasný pocit, ale snažil som sa, aby som dokázal, že mám svoju kvalitu a viem pomôcť tímu v ťažkých chvíľach. Samozrejme, bez svojich spoluhráčov by som to nedokázal, takže aj im patrí vďaka. Zápasy s Popradom boli vzácne vyrovnané, hokej na úrovni, ale urobili sme menej chýb ako super, takže sme zaslúžene postúpili. V semifinále to už bude iný oriešok a ani neviem, koho by som si prial. To si už nenavyberáte."

Zavládla v tíme eufória, takže si trúfate aj na finále?

,,S jedlom rastie chuť, ako sa hovorí. Nesmieme mať však hlavu v oblakoch. Každý z nás musí odviesť maximum a hrať disciplinovane. A pochopiteľne, skôr vyhrať štyri zápasy ako súper (smiech)..."

Už ste sa udomácnili v kúpeľnom meste?

,,Piešťany sú pekné mesto, pokojné, ale aj svojské v dobrom slova zmysle. Po športovej stránke si nesťažujem. Veľmi dobre som sa cítil ako junior v Trnave, rovnako sa cítim aj v Piešťanoch. Zatiaľ neľutujem."

V Piešťanoch ti však po sezóne končí zmluva... Máte asi nový sen.

,,Určite mám nejaké sny, ktoré by som chcel dosiahnuť. Mám šťastie, že ma plne podporuje moje okolie a idem si za cieľom postupne. Kedže som poverčivý, sny nehovorím, len snívam..."

Vaša cesta bola aj tŕnistá a väčšinou ste chytali v mužstvách bojujúcich o záchranu, ba veľa ste zažili aj v Bielorusku, či v Srbsku...

,,Charles Dickens raz napisal ,,It was the best of times, it was the worst of times..." Asi takto by som najradšej a najvýstižnejšie mohol odpovedať. Boli to krásne chvíle, a k nim sa hneď pridružili aj chvíle sklamania. Niekedy som snáď aj blúdil, ale mám dojem, že som nakoniec vždy našiel svoj smer. Veľa z tých ťažkých okamihov ma nakoplo a rozhodne sa nevzdávam... Žiadne obdobie by som však nevyškrtol, lebo ma vyprofilovalo a dnes som oveľa odolnejší a skúsenejší," dodal rodený Bratislavčan Martin Šúrek, ktorý ma rád kultúru, najmä hudbu. V mladosti dokonca hral v kapele a v súčasnosti je aj členom jedného voľnejšieho zoskupenia ako bubeník. A voľný čas najradšej trávi so skvelou priateľkou.