Main Content

Hokej-play-off: Košice s Piešťanmi prvýkrát v histórii, bilancia pre Košice

nedeľa, 23. marec 2014 13:05 | Autor: TASR

Bratislava 23. marca (TASR) - Vôbec prvýkrát v histórii play off najvyššej domácej súťaže na seba narazia hráči HC Košíc a ŠHK 37 Piešťany. Pred vzájomnou sériou, ktorá bude zároveň súbojom o postup do finále, je favoritom tím z východu. Zverenci Antona Tomka sa stali víťazom základnej časti a netaja sa smelými ambíciami ani v play off.

Tie potvrdili už v prvom kole vyraďovacích bojov, keď výsledkom 4:0 na zápasy zdolali hokejistov Martina. Aj v sérii proti Piešťanom sú v pozícii výrazného favorita. "Havrani" síce dokázali zvíťaziť v prvom vzájomnom zápase v košickej Steel aréne, no nasledujúcich päť stretnutí týchto dvoch súperov ovládli Košičania. V prospech východniarov preto výrazne hovorí aj skóre zo vzájomných stretnutí zo základnej časti v aktuálnej sezóne - 21:9.

Hokejisti Piešťan vstupovali do play off zo 4. miesta po dlhodobej časti. V súbojoch s piatym Popradom sa očakávala veľmi vyrovnaná séria, no Piešťany v nej zvíťazili pomerne hladko - 4:1 na zápasy. Klub z kúpeľného mesta pôsobí v slovenskej extralige iba druhú sezónu. V tej minulej odohral dve sedemzápasové série. Najskôr výsledkom 4:3 na zápasy zdolal Skalicu, potom však zverenci Milana Klementa podľahli neskoršiemu víťazovi extraligy Zvolenu. Pre Košice a Piešťany pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu v play off v histórii. Z pohľadu východniarov je to už trinásta účasť v semifinále v rade. Do finále pritom postúpili v predchádzajúcich šiestich sezónach.

Vzájomné zápasy v tejto sezóne (z pohľadu Košíc): 2:3 (d), 4:2 (d), 5:1 (v), 5:1 (v), 4:2 (d), 1:0 (v)

Košice a Piešťany v play off slovenskej extraligy: Doteraz sa v play off nestretli

Termíny semifinálovej série Košice - Piešťany: 1. zápas: pondelok, 24. marca, Košice - Piešťany, 17:00 2. zápas: utorok, 25. marca, Košice - Piešťany, 17:00 3. zápas: piatok, 28. marca, Piešťany - Košice, 17:00 4. zápas: sobota, 29. marca, Piešťany - Košice, 17:00 Prípadný 5. zápas: utorok, 1. apríla, Košice - Piešťany, 17:00 Prípadný 6. zápas: streda, 3. apríla, Piešťany - Košice, 17:00 Prípadný 7. zápas: piatok, 5. apríla, Košice - Piešťany, 17:00