Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.3.)

pondelok, 24. marec 2014 09:18 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (24.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

WASHINGTON: Slovenský gólman Jaroslav Halák vynechal víkendové stretnutie svojho tímu so San Jose Sharks pre drobné zranenie v hornej časti tela. Zdravotný stav bratislavského odchovanca však nie je vážny a na ľad by mohol vykorčuľovať už v zajtrajšom súboji proti Los Angeles Kings.

LOS ANGELES: Kapitán Los Angeles Kings Dustin Brown sa zranil v hornej časti tela a nedohral stretnutie s Floridou Panthers. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave nie sú známe.

CALGARY: Po pätnásťzápasovej absencii sa do zostavy Calgary Flames vrátil fínsky gólman Karri Rämo. Jeho návrat do zostavy „plameňov“ bol úspešný, 27-ročný Fín dokázal eliminovať strelcov Edmontonu Oilers, ktorý na svojom ľade v derby dueli podľahol Calgary vysoko 1:8.

PHILADELPHIA: Útočník Philadelphie Flyers Michael Raffl si svojimi výkonmi v organizácii „letcov“ vyslúžil predĺženie svojho súčasného kontraktu o dva roky. Počas tejto doby zarobí 2,2 miliónov USD.

ST. LOUIS: Do zostavy Saint Louis Blues sa po troch dueloch vrátil Magnus Pääjärvi, ktorý svojmu tímu chýbal pre zranenie v hornej časti tela.

KHL

MAGNITOGORSK: Tím Metallurg Magnitogorsk sa môžu popýšiť tým, že jeho dvaja hráči sú na prvých dvoch priečkach v produktivite play-off KHL. Najproduktívnejším mužom vyraďovacej fázy KHL je Sergej Mozjakin so 14 kanadskými bodmi, na chrbát mu dýcha spoluhráč Ján Kovář, ktorý má na svojom konte o jeden bod menej.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SEMIFINÁLE: Dnes o 17.00 hod sa odohrá prvý zápas semifinále Slovnaft play-off hokejovej Tipsport extraligy. Sily si dnes v prvom súboji zmerajú hráči Košíc a Piešťan. Druhá série medzi Nitrou a Banskou Bystricou sa rozohrá v stredu a vo štvrtok (26. a 27. 3.).