Main Content

Gáboríkovo zranenie nie je vážne, nastúpi asi v pondelok

piatok, 24. december 2010 12:01 | Autor: TASR

Gáboríkovo zranenie nie je vážne, nastúpi asi v pondelok
Gáboríkovo zranenie nie je vážne, nastúpi asi v pondelok | zdroj: SITA

Zranenie slabín slovenského hokejistu Mariána Gáboríka by nemalo byť vážne. Tréner tímu NHL New York Rangers John Tortorella verí, že by sa trenčiansky odchovanec mohol objaviť v zostave už v pondelkovom mestskom derby proti New York Islanders.

Gáborík sa podrobuje intenzívnej liečbe, v stredu netrénoval, vo štvrtok nenastúpil na duel proti Tampe Bay a absolvoval aj akupunktúru. "Máme pár dní voľno. Gáborík by mohol absolvovať už aj nedeľňajší tréning. Nemyslím si, že ide o dlhodobé zranenie,“ povedal pre NY Post Tortorella.

Slovenský útočník strelil v posledných ôsmich zápasoch iba jeden gól, čo v spojitosti so zranením vyvolalo otázky, či so zdravotnými problémami nehral už počas tohto obdobia. Tortorella to však odmietol.

Marián Gáborík zaznamenal v aktuálnej sezóne NHL v 22 zápasoch 9 gólov a 10 asistencií. Pre vykĺbené ľavé rameno, ktoré si zranil 15. októbra, však vynechal 12 stretnutí. V jednom súboji absentoval potom aj pre chrípku.

Za zraneného Gáboríka povolalo vedenie Rangers nórskeho pravého krídelníka Matsa Zuccarella z AHL z tímu Connecticut Whale. Dvadsaťtriročný mladík absolvoval debut v NHL vo štvrtkovom domácom zápase "jazdcov s Tampou (3:4 po samostatných nájazdoch). Hneď po tomto duelu ho však poslal späť do Connecticutu, o čom informoval prezident a generálny manažér New York Rangers Glen Sather.
SITA

© WEBNOVINY