Main Content

KHL: Laco po výhre: "V KHL sa nehrá na shutouty, dôležité je víťazstvo"

pondelok, 24. marec 2014 23:05 | Autor: TASR

Bratislava 24. marca (TASR) - Hlavnou postavou pondelkového štvrtého zápasu semifinále play off Západnej konferencie KHL medzi Donbassom Doneck a Levom Praha bol brankár ukrajinského tímu Ján Laco. Slovenský reprezentant si pri víťazstve 3:1 pripísal 36 úspešných zákrokov. O shutout ho pripravil až päť minút pred záverečným klaksónom Justin Azevedo, dôležitejšie však bolo víťazstvo Donbassu, ktorý vyrovnal stav série na 2:2.

"Bol to ťažký zápas, prehrávali sme v sérii 1:2, potrebovali sme vyhrať a napokon sa to podarilo," povedal po zápase Laco, ktorého nemrzelo ani čisté konto. "Tu sa nehrá na shutouty, vyrovnali sme hru, vyrovnali sme na 2:2. Veľká výhoda je, že sa nemusíme nikde presúvať. Síce nehráme pred domácimi fanúšikmi, ale ušetriť hodiny cestovania je veľmi cenné."

Jeho spoluhráč Peter Podhradský bol jedným z najvyťaženejším obrancov doneckého klubu, keď na ľade strávil takmer 20 minút. Lacovi pomohol piatimi zblokovanými strelami a sám na fínskeho gólmana Pražanov Petriho Vehanena vyslal dva neúspešné strelecké pokusy.

"Včera sme si v kabíne povedali, že musíme zabojovať a posnažiť sa, aby sme v Bratislave zostali čo najdlhšie. Zahrali sme dobre ako tím, opäť výborne chytal Jano Laco. Som rád, že sa mu darí najmä tu v Bratislave, zaklopem na drevo, nech mu to vydrží čo najdlhšie," pochválil svojho spoluhráča Podhradský.

Skúsený bek očakáva aj proti Pražanom náročnú a vyrovnanú sériu, podobnú tej, ktorú odohral Donbass proti lotyšskej Rige. "Proti Rige sme viedli 3:1 na zápasy, napokon sa muselo hrať sedem duelov. Séria s Prahou bude náročná, veľa prognóz hovorilo, že to bude veľmi vyrovnané. Súper hral výborne v základnej časti, pokračuje v tom aj v play off. My chceme uspieť aj v piatom zápase a strhnúť vedenie na svoju stranu," dodal slovenský obranca.

Hokejisti Donbassu hrajú pre nestálu politickú situáciu na Ukrajine svoje domáce zápasy v Bratislave. Hoci sú zvyknutí na vypredaný štvortisícový domovský stánok v Donecku, dôstojnú atmosféru im pripravili aj bratislavskí diváci v Slovnaft aréne. "V kútiku duše som dúfal, že diváci v Bratislave budú fandiť nášmu družstvu. Rivalita medzi Čechmi a Slovákmi bola a stále bude. Situácia je taká, že Slováci budú radšej podporovať nás ako český tím. Ja som tomu rád, veď prakticky hrám doma," komentoval atmosféru rodený Bratislavčan Podhradský.

Oba celky sa do Bratislavy vrátia už v stredu (19.00 h) na v poradí piaty duel série, no tentokrát budú v pozícii domácich hráči pražského tímu. Zápas sa do hlavného mesta Slovenska presunul z pražskej Tipsport arény, keďže tam sa v stredu uskutoční piaty duel štvrťfinálovej série českej extraligy medzi Spartou Praha a HC Vítkovice Steel.