Main Content

Futbal: Martino dementoval predčasný odchod, v Barcelone chce byť až do 2015

utorok, 25. marec 2014 15:05 | Autor: TASR

Madrid 25. marca (TASR) - Futbalový tréner Gerardo Martino dementoval správy, podľa ktorých zvažuje predčasný odchod z FC Barcelona. Argentínsky odborník je pripravený dodržať podpísaný kontrakt a na Nou Campe chce zostať až do roku 2015. Informovala agentúra DPA.

"Som muž, ktorý plní sľub a naplním celý svoj kontrakt. Vždy sa snažím dodržať zmluvu. Poctivou a tvrdou prácou sa snažím vyhrať trofeje," povedal Martino, ktorý sa vôbec nevyjadroval k možnostiam pracovať v lukratívnom Blízkom východe alebo šanci prevziať argentínsky národný tím po MS 2014 v Brazílii.

Päťdesiatjedenročný Martino trochu nečakane prevzal kormidlo na Nou Campe v auguste minulého roku, keď vystriedal Tita Vilanovu, ktorý odstúpil z funkcie pre problémy s rakovinou krku. V tejto sezóne doviedol katalánsky klubu do štvrťfinále Ligy majstrov a finále Španielskeho pohára, pričom jeho tím stráca v Primera division na vedúcu dvojicu Atletico Madrid, Real Madrid len jeden bod. Barcelona oživila svoje majstrovské chúťky po nedeľňajšom triumfe 4:3 na San Bernabeu v 168. ligovom El Clasicu proti Realu Madrid. Martino však neskrýval prekvapenie nad viacerými udalosťami v šlágri kola, v ktorom hlavný arbiter Alberto Undiano nariadil tri pokutové kopy a vylúčil obrancu "bieleho baletu" Sergia Ramosa.

"Je to škoda, že došlo k tým kontroverzným situáciám, pretože v Španielsku ľudia radšej hovoria o futbale, ako o verdiktoch rozhodcov," reagoval Martino, zatiaľ čo jeho kolega v službách madridského klubu Carlo Ancelotti obviňoval rozhodcu Undiana z prehry svojho tímu.