Main Content

KHL: Lev sa vyrovnal s nepriazňou divákov a vyhral, Novotný: "Boli vynikajúci"

streda, 26. marec 2014 23:05 | Autor: TASR

Bratislava 26. marca (TASR) - Mal to byť pre nich domáci zápas, no bratislavská Slovnaft aréna ich opäť privítala len piskotom a nepriazňou fanúšikov. Hokejisti Lev Praha napriek tomu v 5. semifinále play off Západnej konferencie KHL zdolali Donbass Doneck 3:1 a k postupu do ďalšieho kola im chýba už len jediné víťazstvo.

Bratislavskí fanúšikovia, ktorí tvorili veľkú väčšinu z necelých 4500 divákov na tribúnach, prejavili svoje sympatie už pred zápasom, keď tlieskali hráčom ukrajinskému celku. Naopak, pri predstavovaní "domáceho tímu" sa ozval piskot, najsilnejší, keď kamera zabrala Jiřího Novotného.

Kapitána Leva sprevádzali pokriky a piskot pri každom kontakte s pukom. Vyslúžil si to svojím obscénnym gestom voči divákom po nedeľňajšom treťom zápase, za ktoré dostal aj dištanc na jeden duel. Skúsený útočník však zobral celú záležitosť s humorom: "Neviem, ako chalani, ale ja som sa cítil výborne. Musím sa poďakovať divákom, že ma nechali ten jeden zápas odpočívať, možno mi to pomohlo."

Novotný prezradil, že mu ani veľmi neprekážalo, že sa piaty duel nehral na domácom štadióne Leva v Prahe - Tipsport aréne: "Vedeli sme, že tu budeme hrať. Radšej by sme hrali v Prahe, ale nedá sa nič robiť. Na druhej strane, Bratislava je nádherné mesto s krásnym štadiónom," dodal.

Po zápas bol spokojný: "Urobili sme veľmi dôležitý krok. Je veľký rozdiel vyhrávať 3:2 a prehrávať 2:3. Ale stále nám chýba ešte jeden. Takže toto víťazstvo musíme hodiť za hlavu. Zajtra trochu potrénujeme a už sa musíme sústrediť na šiesty zápas."

Nepriazeň bratislavských divákov nie je ničím novým ani pre obrancu Juraja Mikúša, ktorý je na takéto privítanie zvyknutý už z pôsobenia v Dukle Trenčín. "Vždy nás tu vítali takto, ako teraz, keď sme prišli s Prahou. Pre mňa to nie je nič nové a ani to tak nevnímam," povedal dvadsaťpäťročný vysoký bek, ktorý na druhej strane ocenil, že si diváci našli cestu do haly, aj keď nehral bratislavský Slovan: "Je dobré, že na tieto zápasy vôbec prišli."

Ďalší Slovák v drese Pražanov Lukáš Cingeľ bol jeden z mála, ktorému diváci tlieskali už počas hymny. "Určite ma to potešilo, pretože počas prvých dvoch zápasov to tak nebolo. Bolo to príjemné," uviedol.

"Dnes sme začali dobre a dali sme dva góly, po čom z nás opadla nervozita. Dodalo nám to energie a to nám pomohlo. Som rád, že sme to dotiahli do víťazného konca a teraz nás čaká posledný krok," dodal mladý útočník.