Main Content

KHL Šiesty duel série Lev - Donbass sa uskutoční napokon v Donecku (2)

štvrtok, 27. marec 2014 12:05 | Autor: TASR

Doneck 27. marca (TASR) - Piatkový šiesty zápas semifinále play off Západnej konferencie KHL medzi Donbassom a HC Lev Praha sa nakoniec uskutoční v Donecku a nie v Bratislave, ako bolo pôvodne naplánované. Vedenie nadnárodnej hokejovej súťaže vo štvrtok povolilo ukrajinskému klubu odohrať duel na svojom domácom štadióne. Informovala o tom oficiálna internetová stránka KHL.

"Všetka zodpovednosť za organizáciu a priebeh zápasu v súlade s nariadeniami spočíva na funkcionároch hokejového klubu Donbass," uvádza sa na ligovom portáli.

Predchádzajúce tri zápasy série sa odohrali v bratislavskej Slovnaft aréne - dva domáce Donbassu pre nestabilnú politickú situáciu na Ukrajine a stredajší piaty, v ktorom bol písaný ako domáci celok HC Lev, kvôli skutočnosti, že v pražskej Tipsport aréne sa v rovnakom čase konal duel štvrťfinálovej série českej extraligy medzi Spartou Praha a HC Vítkovice Steel.

Prezident Donbassu Boris Kolesnikov už pred pár dňami vyjadril túžbu, aby sa šiesty zápas odohral predsa len na domácom ľade v Donecku. Za bezpečnosť v meste sa mal zaručiť aj minister vnútra Ukrajiny Arsenij Avakov. Informácia o presune dejiska stretnutia predstaviteľov Leva prekvapila. "Absolútne sme s tým nepočítali. Veď v Bratislave sa už predávajú vstupenky na šiesty zápas, vypravujeme autobus pre fanúšikov...," citoval server hokej.cz slová PR manažéra HC Lev Jana Rachotu. Vedenie pražského klubu musí teraz celú situáciu riešiť a zaistiť mužstvu presun do Donecka. "Ani nevieme, či majú hráči pri sebe pasy. To musíme ešte zistiť," dodal.

Lev sa už pravdepodobne nevráti do Prahy, ale na Ukrajinu bude cestovať priamo z Bratislavy. "Takisto musíme vyriešiť poistenie," povedal Rachota a poukázal na odporučenie ministerstva zahraničných vecí ČR, ktoré až do odvolania občanom Českej republiky radí zrušiť alebo odložiť cesty do viacerých regiónov Ukrajiny vrátanej Doneckej oblasti.

Slovenskí fanúšikovia, ktorí si už zakúpili vstupenky na zápas do Bratislavy, ich podľa webstránky hcslovan.sk môžu vrátiť na predajnom mieste, kde si ich zakúpili, respektíve pri kúpe prostredníctvom internetu ju vrátiť priamo na centrále Ticketportalu.

Lev vedie po stredajšej výhre 3:1 v sérii 3:2 na zápasy a delí ho už iba jedno víťazstvo od postupu do konferenčného finále. Dres pražského klubu oblieka aj dvojica Slovákov Juraj Mikuš, Lukáš Cingeľ, za Donbass hrá brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský.

UPOZORNENIE Správa je rozšírená v texte.