Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.3.)

piatok, 28. marec 2014 09:09 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Kapitán Detroitu Red Wings Henrik Zetterberg sa pre médiá vyjadril, že jeho rekonvalescencia po operácii chrbta prebieha podľa plánov a ak sa „červeným krídlam“ podarí postúpiť do vyraďovacej časti, rád by v play-off už naskočil na ľad.

OTTAWA: Aktuálna sezóna sa skončila pre krídelníka Ottawy Senators Bobbyho Ryana, ktorý z hry vypadol kvôli brušnej prietrži resp. „pruhu“.

MINNESOTA: Nepríjemné zranenia postihli dvojicu hokejistov Minnesoty Wild. Gólman Niklas Bäckström podstúpil chirurgický zákrok brušných svalov, zadákovi Jasonovi Zuckerovi pod skalpelom opravovali zranený štvorhlavý stehenný sval. Obaja „divosi“ by sa mali do zostavy Wild vrátiť až v nasledujúcej sezóne.

KHL

DONECK: Vedenie HC Donbass Doneck darovalo bratislavskému Slovanu sumu 50 000 eur na rozvoj mládežníckeho hokeja „belasých“. Dôvodom bolo, že celok z metropoly Slovenska umožnil ukrajinskému celku odohrať jeho zápasy play-off vo svojej domácej aréne.  

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SEMIFINÁLE: V druhom semifinálovom zápase série play-off medzi Nitrou a Banskou Bystricou boli opäť úspešnejší „corgoni“, ktorí svojho súpera zdolali 4:2 a v sérii hranej na štyri zápasy vedú 2:0.

BARÁŽ: Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina zdolali prvoligový Bardejov 6:2 a zachránili sa v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Svojho súpera zdolali 4:1 na zápasy.