Main Content

Vo veku 90 rokov zomrel Ján Krasko

pondelok, 27. december 2010 18:30 | Autor: TASR

Vo veku 90 rokov zomrel na Štedrý deň v Nových Zámkoch dlhoročný pedagóg a učiteľ telesnej výchovy Ján Krasko, ktorý voviedol do sveta športu viacero známych slovenských osobností. Sám bol športovo aktívny až do vysokého veku, dodnes je držiteľom veteránskych klubových rekordov AC Nové Zámky v hode diskom a oštepom v kategórii nad 70 rokov.

Prvé kroky na ceste do absolútnej svetovej špičky urobil u Jána Kraska napríklad Július Ivan, viacnásobný čs. rekordér v behu na 110 m prekážok a tretí vo družstve výberu Európy na Svetovom pohári 1981 v Ríme. Do tajov atletiky zaúčal aj prvého slovenského diskára, ktorý v roku 1977 prekonal hranicu 60 metrov, Ota Ozoráka. Základy atletiky u neho dostali súrodenci Štefan a Peter Straňovskí, ktorí sú doteraz kľúčovými mužmi v novozámockej atletike, a tiež dlhoročný pedagóg na FTVŠ UK v Bratislave profesor Tomáš Kampmiller. Ján Krasko bol taktiež telocvikárom bývalého vynikajúceho volejbalistu ČH Bratislava Ľubora Halandu, ktorý je v súčasnosti prezidentom Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) a viceprezidentom Slovenského olympijského výboru (SOV).

Pohreb Jána Kraska bude v stredu 29. decembra o 13.00 h na cintoríne v Nových Zámkoch.

Zomrel Václav Jutka
Vo veku 71 rokov 23. decembra v Trebišove skonal Václav Jutka, bývalý obranca či stredopoliar Jednoty Košice i nástupníckeho klubu VSS Košice, ktorý nastúpil aj za B-tím reprezentácie vo Varšave proti Poliakom. Informáciu priniesol denník Korzár. Rodák z Bartošoviec dovedna absolvoval za spomenuté mužstvo VSS 107 zápasov, čo znamená 21. miesto v historickej štatistike.
© WEBNOVINY