Main Content

NBA: Jefferson a Durant najlepšími hráčmi mesiaca

streda, 2. apríl 2014 11:05 | Autor: TASR

New York 2. apríla (TASR) - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA vyhlásilo za najlepších hráčov mesiaca marec Ala Jeffersona zo Charlotte a oklahomského strelca Kevina Duranta.

Jefferson, ktorý získal ocenenie za Východnú konferenciu, mal najväčšiu zásluhu na tom, že Bobcats v marcových bojoch o účasť v play off vyhrali deväť zo 16 duelov. Piaty najlepší strelec súťaže s priemerom 24,7 bodu na zápas v marci trikrát prekonal 30-bodovú hranicu, v šiestich dueloch zaznamenal cenné double-double (viac ako 20 bodov a 10 doskokov). Najviac sa mu darilo v zápase proti Miami 3. marca, v ktorom k 38 bodom pridal aj 19 doskočených lôpt.

Durant bol počas tretieho mesiaca v roku najlepším hráčom na Západe. Líder ligových strelcov (priemer 34,5 bodu na zápas) doviedol svoj tím Oklahoma City Thunder v marci k bilancii 10 výhier, 4 prehry. Až štyrikrát prekonal 40-bodovú hranicu, v zápase proti Torontu 21. marca nastrieľal až 51 bodov, ku ktorým pridal aj 12 doskokov a 7 asistencií. Durant získal ocenenie pre najlepšieho hráča mesiaca po štvrtý raz v sezóne. Informáciu priniesla oficiálna webstránka NBA.