Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.4.)

sobota, 5. apríl 2014 09:28 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.4.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CAROLINA: Súboj Caroliny Hurricanes s Dallasom Stars neodohral slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý do zápasu nenastúpil pre zranenie v dolnej časti tela. Jeho stav je označovaný ako „day to day“, takže sa môže meniť zo dňa na deň. Podľa zámorských médií sa nejedná o nič vážne.

CHICAGO: Kvôli zraneniu v dolnej časti tela nevykorčuľoval na ľad ani obranca Chicaga Blackhawks Johnny Oduya. Jeho spoluhráči zápas s Minnesotou Wild zvládli a zvíťazili 3:2 po shootoutoch. Kedy sa bude môcť švédsky bek vrátiť do zostavy „jastrabov“ ostáva nejasné.

LOS ANGELES: Los Angeles Kings smutne hlási zranenie elitného beka Drewa Doughtyho. Jeden z kandidátov na zisk Norris Trophy pre najlepšieho obrancu ligy si privodil po strete s Tylerom Kennedym zo San Jose Sharks zranenie v hornej časti tela. Rozsah jeho zranenie zatiaľ nebol zverejnený.

PHILADELPHIA: Do zostavy Philadelphie Flyers sa po zranení vrátil zadák Kimmo Timonen, ktorý vynechal predchádzajúci súboj svojho tímu pre zranenie v hornej časti tela.

TORONTO: Gólman Toronta Maple Leafs Jonathan Bernier odstúpil zo zápasu s Boston Bruins pre zranenie v dolnej časti tela. Vážnosť jeho zranenia nie je známa.

DALLAS: Rovnaké zranenie ako Jonathana Berniera vyprevadilo z ľadu útočníka Raya Whitneyho v súboji Caroliny Hurricanes s jeho Dallasom Stars.

PITTSBURGH: Po osemnástich zápasoch sa do zostavy Pittsburghu Penguins vrátil obranca Paul Martin, ktorý dlhodobo maródoval so zranením ruky.

ISLANDERS: Útočník Kirill Petrov, ktorý je v súčasnosti hráčom AK Bars Kazaň, by sa mohol stať od nasledujúcej sezóne stať hráčom New Yorku Islanders, ktoré ho draftovalo v roku 2008. Okrem „ostrovanov“ však majú o ruského reprezentanta záujem aj kluby KHL z Petrohradu, Ufy a CSKA Moskva.

KHL

MINSK: Slovenský obranca Richard Lintner si natiahol zadný stehenný sval a jeho rekonvalescencia by mala trvať minimálne jeden mesiac. Do zápasov Pohára nádeje tak s určitosťou nenastúpi a sezóna sa pre neho skončila.

LEV: Zdravotné problémy sužujú aj útočníka HC Lev Praha Lukáša Cingela, ktorý si v prvom zápase konferenčného finále s Lokomotivom Jaroslavľ privodil zranenie v hornej časti tela. Dĺžka jeho rekonvalescencie sa odhaduje na dva týždne.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Pred finálovými bojmi produktivite play-off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže kraľuje hokejista Nitry Jozef Stűmpel, ktorý má na svojom konte 14 bodov za bilanciu 3+11. Na chrbát mu dýcha 13-bodový spoluhráč Roman Tománek.

MS 2014

RUSKO: Ruskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta 2014 v Bielorusku nebude reprezentovať ani krídelník Alexander Radulov, ktorý musí nútene podstúpiť operáciu ramena. Koučovi Olegsovi Znaroksovi sa už skôr zo zdravotných dôvodov ospravedlnil hviezdny kanonier Ilja Kovalčuk, ktorý len nedávno podstúpil operáciu zraneného kolena.