Main Content

NHL: Handzuš nominovaný na Mastertonovu trofej

pondelok, 7. apríl 2014 10:05 | Autor: TASR

Chicago 7. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Michal Handzuš je jedným z tridsiatky hráčov nominovaných na Bill Masterton Memorial Trophy. Prestížne ocenenie každoročne udeľujú v zámorskej NHL za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

Novinári pokrývajúci jednotlivé kluby profiligy majú právo navrhnúť z každého tímu jedno meno na ocenenie, z tridsiatky hráčov potom vzíde trio finalistov. Držiteľa trofeje určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov (PHWA).

Handzuš v minulom ročníku pomohol Chicagu ako center druhého útoku získať slávny Stanleyho pohár, hoci play off dohrával s viacerými zraneniami. Po sezóne absolvoval operácie zápästia i kolena. I keď sa jeho čas na ľade oproti vlaňajšku zredukoval, je stále dôležitou súčasťou kádra úradujúceho šampióna. Tridsaťsedemročný útočník pomáha usmerňovať mladších hráčov a v kabíne má jeho slovo veľkú váhu. A to sú dôvody, prečo ho chicagská pobočka PHWA nominovala na prestížnu trofej.

"Bola to zatiaľ úžasná jazda, no stále ma hokej baví a naďalej chcem byť súčasťou mužstva, ktoré vyhráva. Pokiaľ nemáte z hokeja radosť, nemôžete hrať tak dlho," uviedol Handzuš pre denník Chicago Tribune.