Main Content

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Hall, Varlamov a Pacioretty

pondelok, 7. apríl 2014 19:05 | Autor: TASR

New York 7. apríla (TASR) - Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali krídelník Edmontonu Taylor Hall, brankár Colorada Semjon Varlamov a krídelník Montrealu Max Pacioretty.

Hall v štyroch zápasoch počas uplynulého týždňa nazbieral deväť kanadských bodov za dva góly a sedem asistencií. Týždeň začal štvorbodovým (1+3) duelom pri prehre 4:5 so San Jose, potom nazbieral po jednej asistencii v zápasoch s Anaheimom (2:3) a Phoenixom (3:2) a 22-ročný útočník zakončil týždeň gólom a dvoma asistenciami pri výhre 4:2 nad Anaheimom. Celkovo má na konte 77 bodov a je na siedmom mieste celej NHL.

Ruský brankár Varlamov doviedol Avalanche k trom víťazstvám zo štyroch duelov s priemerom 1,42 gólu na zápas a s úspešnosťou 95 percent zákrokov. Najviac zažiaril v zápase so St. Louis, keď vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne. Colorado má aj vďaka výborným výkonom Varlamova istú účasť v play-off.

Útočník Canadiens Pacioretty pomohol skvelou produktivitou svojmu tímu k posunu na 2. miesto v Atlantickej divízii pred Tampu Bay. Reprezentant USA strelil v minulom týždni štyri góly a zaznamenal dve asistencie. Pri výhre 7:4 v kanadskom derby nad Ottawou sa blysol tretím hetrikom v sezóne, celkovo má na konte 11 víťazných gólov a v tejto štatistike je na čele NHL. Dvadsaťpäťročný krídelník sa stal prvým hráčom Canadiens, ktorý zaznamenal tri hetriky v jednej sezóne od ročníka 1980/1981, kedy sa to podarilo Pierrovi Laroucheovi.