Main Content

Hokej-MS14: Infúzie a antibiotiká zabrali, Tybor je späť v príprave

utorok, 8. apríl 2014 18:05 | Autor: TASR

Bratislava 8. apríla (TASR) - Útočník Pardubíc Radoslav Tybor musel minulý týždeň pre žalúdočné problémy predčasne opustiť prípravný kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v Banskej Bystrici. Cez víkend ale nasadil silné antibiotiká a jeho zdravotný stav sa zlepšil natoľko, že v utorok sa už hlásil trénerom na bratislavskom zraze.

"Zajtra mi končia antibiotiká. Zdravotne sa cítim už oveľa lepšie ako minulý týždeň. Je už iba na lekároch a tréneroch, ako sa rozhodnú a či ma už pošlú na ľad, alebo ešte chvíľu počkáme. Predbežná dohoda znela, že tento týždeň budem mať ešte taký ľahší a neodohrám prípravné zápasy. Osobne si myslím, že ak dotrénujem, tak by som mohol byť na duely s Ruskom pripravený," povedal na utorkovom zraze Tybor, ktorý sa zúčastnil na oboch prípravných podujatiach počas olympijskej sezóny - Nemeckom pohári v Mníchove i Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Na oboch turnajoch patril medzi najlepších hráčov slovenského výberu.

Žalúdočné ťažkosti sužovali šikovného útočníka už dlhší čas. Za štyri až päť týždňov schudol sedem kilogramov a mal problémy s prijímaním akejkoľvek potravy, ktoré prerastali až do neznesiteľných kŕčov. Počas play off netrénoval a hral iba pod tabletkami a injekciami. Jeho stav sa zlepšil až po tom, čo sa v Banskej Bystrici minulý týždeň podrobil vyšetreniu u gastroenterológa. "Našli mi zápal v žalúdku. Začal som chodiť na infúzie, tak som dal dve kilá hore. Času pred šampionátom je dosť, aby som ešte stratené kilá nadobudol," pokračoval Tybor, ktorý musel poriadne upraviť svoju stravu. "Momentálne som na ľahšej diéte. Som rád, že už aspoň niečo normálne môžem jesť."

Tybor verí, že cestu na MS mu súčasné problémy neskomplikujú. "Každý sa chce na majstrovstvá sveta dostať, ja nie som v tomto smere výnimkou. Chcem sa tam prebojovať," dodal.