Main Content

Volejbal: Hráčky Doprastavu zdolali Sláviu 3:1 a vedú vo finálovej sérii 1:0 (2)

streda, 9. apríl 2014 20:05 | Autor: TASR

Bratislava 9. apríla (TASR) - Hráčky Doprastavu Bratislava zvíťazili v stredajšom prvom stretnutí finále play off extraligy volejbalistiek nad Sláviou EU Bratislava 3:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0 na zápasy. Druhý duel finálovej série hranej na tri víťazstvá je na programe v sobotu na palubovke Slávie EU.

Finále - 1. zápas:

VK Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 3:1 (23, 19, -17, 21) - stav série: 1:0

106 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá, Schimpl, 500 divákov

zostavy a body:

Doprastav: Hatinová 13, Drobňáková 15, Potocká 6, Koseková 4, Mesková 11, Stankovianska 19, libero Nikmonová (Skalová, Ovečková)

Slávia: Hudecová 13, Kuciaková 12, Smataníková 3, Kóšová 14, Rákošová 4, Pištěláková 15, libero Doležajová (Mitrengová, Svatošová, Sikelová, Szabóová 2)

Prvý finálový duel odvekých rivaliek mal nečakane hladký priebeh. Do úvodu stretnutia lepšie vstúpili hosťujúce hráčky, ktoré získali prvé tri body a viedli 3:0. Domáce však následne zlepšili hru na sieti, začali presnejšie podávať a postupne si vytvorili až šesťbodový náskok (12:6). Slávia však zabojovala, dôležité body zaznamenali Kóšová s Kuciakovou a z prvého setu sa stala dráma. Koncovku prvého dejstva napokon zvládli lepšie hráčky Doprastavu a vyhrali ho 25:23.

Aj vstup do druhého setu lepšie vyšiel Slávii. Jej hráčky viedli 5:2, ale domáce vyrovnali na 8:8. Doprastav následne zaznamenal päťbodovú šnúru a postupne viedol 13:8, 18:12 a 22:15. Druhé dejstvo napokon získali domáce vo svoj prospech za 26 minút 25:19. V treťom sete však Slávia zlepšila bloky, naopak, domácim prestávali vychádzať smeče a viazla im aj kombinácia v poli. Hosťujúce hráčky po zásluhe vyhrali tretiu časť hry 25:17 a vrátili sa do zápasu.

Štvrté dejstvo bolo vyrovnané. Hráčky bojovali o každý bod, ani jedno z družstiev si nevypracovalo výraznejší náskok. V polovici setu bol stav 11:11 a potom aj 14:14. Za stavu 19:17 však zabrali domáce opory Drobňáková a Hatinová a Doprastav sa dostal do päťbodového vedenia (22:17). Slávia potom dokázala odvrátiť tri mečbaly, ale za stavu 24:21 zaznamenala víťazný smeč Stankovianska a Doprastav získal prvý finálový zápas v pomere 3:1.

Hlasy trénerov:

Tomáš Varga, tréner Doprastavu: "Dôležité v dnešnom zápase bolo, že sme slušne odbojovali tretí set. V ňom sme sa trápili, potom nám však vyšla zmena taktiky na sieti. Slávia prebrala niektoré veci z našej semifinálovej série, chvíľami sa jej darilo nás predčiť na podaní. Či na druhý zápas v sobotu nastúpi aj Abrhámová ešte neviem povedať. Záležať bude na jej pocite a na vyjadrení lekárov. Určite v jej prípade nechceme nič uponáhľať."

Martin Hančík, tréner Slávie: "Škoda prvých dvoch setov, lebo myslím, že sme v nich boli Doprastavu viac ako vyrovnaným súperom. Domáce vydržali v koncentrácii počas celého zápasu, my sme robili chyby. Základom úspechu v ďalších zápasoch bude, aby sme súperky nepúšťali do koncoviek. V treťom sete sme ukázali, že proti Doprastavu sa dá hrať, škoda, že sme v rovnakom nasadení nevydržali aj v sete štvrtom. Môžeme proti súperovi uspieť, ale musíme hrať dôsledne, koncentrovane a odvážne."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o štatistiky a hlasy trénerov.