Main Content

Do play-off NHL postúpli deviati Slováci, hrá sa o posledné miesto

štvrtok, 10. apríl 2014 10:05 | Autor: TASR

Do play-off NHL postúpli deviati Slováci, hrá sa o posledné miesto
Do play-off NHL postúpli deviati Slováci, hrá sa o posledné miesto | zdroj: © TASR

New York 10. apríla (TASR) - V noci na štvrtok si v zámorskej NHL zaistili postup do play off hokejisti Detroitu a Columbusu.

Osmička postupujúcich vo Východnej konferencii je tak skompletizovaná, na západe bojujú o poslednú voľnú miestenku Dallas s Phoenixom. Už teraz je teda isté, že vo vyraďovačke sa predstavia celkovo deviati Slováci - v drese obhajcu trofeje Chicaga Marián Hossa s Michalom Handzušom, ďalej Marián Gáborík (Los Angeles), Zdeno Chára, Andrej Meszároš (obaja Boston), Peter Budaj (Montreal), Richard Pánik (Tampa Bay) a Tomášovia Tatar s Jurčom (obaja Detroit).

"Červeným krídlam" stačil na definitívne zabezpečenie si miestenky aj zisk bodu po prehre 3:4 v nájazdoch s Pittsburghom, pričom Detroit nebude chýbať v nadstavbovej časti bojov o Stanleyho pohár už 23. sezónu v rade. V dueli s Penguins otvoril skóre slovenský útočník Tomáš Jurčo, jeho menovec a spoluhráč Tatar si pripísal asistenciu a v rozstrele nepremenil svoj nájazd. Columbus definitívne posunulo do vyraďovacej fázy víťazstvo 3:1 nad Dallasom.