Main Content

Hokej-MS14: V piatok v bránke s Janusom, o kapitánovi až pred zápasom

štvrtok, 10. apríl 2014 13:05 | Autor: TASR

Bratislava 10. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na úvodný zápas prípravy pred MS v Minsku v piatok proti Rusku v bránke s Jaroslavom Janusom. O kapitánovi sa rozhodne tesne pred duelom v bratislavskej Slovnaft aréne, ktorý sa začína o 17.00 h.

Po štvrtkovom dopoludňajšom tréningu to prezradil tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek: "Môžem prezradiť, že brankári to už vedia. V piatok bude chytať Janus a v nedeľu Ján Laco."

Hlavný kouč sa vo štvrtok ráno dozvedel aj to, že v prvých týždňoch prípravy už definitívne nemôže počítať s dvojicou útočníkov Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom. Ich Detroitu totiž stačil na postup do play off zámorskej NHL aj zisk bodu po prehre 3:4 v nájazdoch s Pittsburghom, pričom "červené krídla" nebudú chýbať v nadstavbovej časti bojov o Stanleyho pohár už 23. sezónu v rade. Jurčo v zápase skóroval, Tatar si pripísal asistenciu.

"Tušil som to už celý týždeň. Detroit zbieral body, vrátili sa mu niektorí hráči a počítali sme s tým, že budú hrať v prvom kole play off. Teraz je otázka, ako to bude vyzerať po ňom. Prvé kolo sa končí desať či dvanásť dní pred MS, takže tam je ešte dosť času, aby sa hráči, ktorí budú chcieť reprezentovať a nebudú zranení, ešte zaradili do tímu," uviedol Vůjtek.