Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.4.)

piatok, 11. apríl 2014 09:54 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.4.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

ANAHEIM: Do zostavy Anaheimu Ducks sa po dvanásťzápasovej pauze zapríčinenej poranením kolena vrátil zadák Cam Fowler, ktorý na súpiske „káčerov“ nahradil svojho spoluhráča Luca Sbisu, ktorý defenzíve Ducks chýbal kvôli zraneniu v hornej časti tela.

KHL

LEV: Prvým finalistom Kontinentálnej hokejovej ligy v sezóne 2013/2014 sa stali hokejisti HC Lev Praha, ktorý vo finále Západnej konferencie zdolali Lokomotiv Jaroslavľ 4:1 na zápasy. Finálový súper Leva vzíde z dvojice Metallurg Magnitogorsk – Salavat Julajev Ufa, „magnitka“ v sérii vedie 3:1.

DONECK: Vedenie Donbassu Doneck sa dohodlo na predĺžení súčasného kontraktu s českým obrancom Janom Kolářom. Bližšie informácie ohľadom jeho novej zmluvy neboli zverejnené.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

FINÁLE: Hokejisti HK Nitra dokázali v druhom finálovom súboji vyrovnať stav série, keď „oceliarov“ zdolali na ich ľade 2:1. Séria sa presunie do Nitry, kde aktéri finále odohrajú ďalšie dva zápasy 13. a 14. apríla.

MS 2014

ČESKO: Český reprezentačný kouč Vladimír Růžička sa rozhodol, že na tohtoročných majstrovstvách sveta 2014, ktoré sa budú konať v Bielorusku, postaví do brány trojicu európskych brankárov. Rolu brankárskej jednotky na svetovom šampionáte okúsi Alexander Salák, chrbát mu bude kryť Jakub Kovář. Brankárom číslo tri bude Pavel Francouz.